alantitus objavljeno: 5. prosinac 2011. Dijeli objavljeno: 5. prosinac 2011. Imam sagrađenu kuću od 150 m2 na čestici koja ima građevinsku dozvolu i nadogradio bih (proširio) prizemlje za cca 50 m2. Vidim u novom Zakonu o prostornom uređenju i gradnji da nije potrebna građevinska dozvola za objekte manje od 400 m2 ali ne znam odnosi li se to i na nadogradnju postojeće građevine, pa me zanima koji dokumenti su mi potrebni da bi sve bilo u skladu sa zakonom? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
valentina369 odgovoreno: 7. prosinac 2011. Dijeli odgovoreno: 7. prosinac 2011. Poštovani, za zgrade građevne bruto površine manje od 400 m2 ne ishađa se građevinska dozvola, već rješenje o uvjetima građenja. Za planiranu dogradnju potrebna vam je posebna geodetska podloga od geodeta, projekt od ovlaštenog arhitekta, financije za vodni i komunalni doprinos i još štošta te poprilično strpljenja. Pozdrav! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
alantitus odgovoreno: 8. prosinac 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 8. prosinac 2011. Hvala na informaciji, a bi li mi bilo jednostavnije izvršiti nadogradnju samo uz projekt bez ostale dokumentacije pa onda naknadno legalizirati? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
valentina369 odgovoreno: 14. prosinac 2011. Dijeli odgovoreno: 14. prosinac 2011. Pa bilo bi jednostavnije, ali jedino ukoliko izvedete vašu nadogradnju sukladno prostornom (ili detaljnijem) planu. Jer, 'novi zakon o legalizaciji' omogućava legaliziranje samo onih zgrada i rekonstrukcija (sukladno i protivno planu) koje su izvedene do 21. 6. 2011. te prikazane na digitalnoj ortofoto karti do tog datuma. Ukoliko izvedete vašu nadogradnju poslije tog datuma možete ju ozakoniti (zasada, nešto se priča da bi 'zakon o legalizaciji' išao u izmjenu) jedino ako je ista u skladu s prostornim planom i to ishađanjem rješenja o uvjetima građenja. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.