Jump to content

nova vlada novi ovršni zakon


cajkana

Preporučene objave

bovu je napisao:

?????

zar ima još naivnih koji vjeruju političarima

 

Mišljenja sam: ako ti je blokiran račun od strane FIN-e i ako primaš zaštičena primanja i ako na poseban račun FIN-e nije u dužem periodu ( nekoliko mjeseci) sjela koja KN, da če prema novom Zakonu o javnim ovršiteljima, isti pokucati na vrata i nastojati obaviti svoj dio posla.

 

Drugo mišljenje: ipak je lakše klikom "miša" blokirati i ono malo "crkavice" što sjedne na račun kad-tad, a kamate polaku rastu.

 

Treče mišljenje: Možda novo formirana Vlada uvidi pogrešku donošenja saborske odluke prošle Vlade i izmjeni ili dopuni na neki drugi način Zakon o javnim ovršiteljima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moje je mišljenje da nije problem u Ovršnom zakonu nego u namjerno uređenom neredu u ovršnom postupku. Radi se o o tome da je na Fini prolaze ovrhe bez pravomoćnog sudskog rješenja tako da se građanima zaplijene prihodi, oduzimajući im pravo na pravni lijek, što je prekršaj po Kaznenom zakonu, pa i za potraživanja koja su u zastari prema Zakonu o obveznim odnosima. Što se tiče javnih ovršitelja, pitanje je političko a radi se o tome da njihove ovlasti sežu do definicije terora državne administracije, što je jedna od obilježja tiranije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija