Jump to content

Rješenje o ovrsi


SUNRISE08

Preporučene objave

Molim ako mi netko zna dati kakav savjet;podnesao sam opčinskom sudu ovršni prijedlog na plaću ovršenika iliti moje bivše žene jer nije plačala uredno alimentaciju za dijete.

 

Sud je donio rješenje te ga uputio njenom poslodavcu no međutim poslodavac se ne pridrzava istog te ne obustavlja sa njene plaće iznos alimentacije i iznos dugovanja po prijašnjim alimentacijama.

Zovem poslodavca i trazim objašnjenje a oni mi kazu da joj jednostavno nemogu skinuti taj iznos(koji je sud odredio)jer nebi imala od čega živjeti.

Što je meni sad činiti,uostalom imam li ikakve opcije i čemu uostalom sudsko rješenje i ovršni postupak kad i dalje se do tog iznosa alimentacije nemože.

Mislim naravno da ne ovisim životno o tom iznosu moje dijete bez obzira što joj majka ne uplačuje alimentaciju ima sve potrebno za normalan zivot i školovanje ,ali recimo da se radi o meni da ja moram plačati poduzelo bi se sve da se to i naplati,eto nazalost takvih slučejeva ima mnogo u Hrvatskoj.

Primjer moj kolega mora bivsoj uplačivati 3 000kn za roje djece dok mu isto toliko uzmu za kredit od čega da živi.

Dok moja bivša ima "malu "plaću pa joj nemogu skidati,frustrirajuće.

Eto molim za savjet i isprika ako ovakva tema već postoji ovdje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mogu joj skidati jednu trećinu plaće bez obzira na visinu plaće,jedino ako ima kakav kredit ili neko sličmo opterećenje na plaći od prije,onda joj mogu skidati samo razliku od tog iznosa do jedne trećine plaće ili ne mogu skidati uopće,ako je opterećenje jednako ili više iznosu trećine plaće,onda tvoja ovrha lijepo čeka da dođe na red...pa možda dočekaš da ženu deložiraš kad joj ovrhom oduzmeš stan

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

renvoi je napisao:

Vaša ovrha ima prednost pred ostalim prema odredbi čl. 232.a Obiteljskog zakona. Stoga je poslodavac dužan skidati joj s plaće iznos alimentacije. Ako imate odvjetnika on će znat što treba učiniti u slučaju kada poslodavac ne postupa po rješenju o ovrsi.

 

Da, odvjetnik koji mi je radio prijedlog za ovrhu rekao mi neka nazovem njenog poslodavca što sam i napravio i upozorio ga da je po rjesenju duzan uplačivati iznos no odgovorili su mi da ima malu plaču i da joj nemaju odkud skidati jer ona ima neki dug(predpostavljam da je taj dug prema poslodavcu;tako da oni najprije sebi skinu taj iznos dugovanja a onda za nase dijete ne ostane dovoljno za alimentaciju)

e sada pošto njen poslodavac ne reagira na moje upozorenje ja moram opet k odvjetniku da pokrene neku prisilnu ovrhu sa racuna poslodavca a to opet košta mislim mene zbog novog postupka ???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija