Jump to content

brisanje iz registra trgovačkog suda


trivial13

Preporučene objave

Poštovani, molim za pomoć

Ja sam odgojiteljica i ravnateljica vrtića na porodiljnom. moj posao tj. ja kao ravnateljica sam registrirana u trgovačkom sudu. nedavno sam dobila odluku sa trgovačkog suda gdje sam ja uklonjena a na moje mijesto je postavljena v.d.ravnateljica. Da li je ispravno da se mene briše sa tih registara trgovačkog suda ???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bitno je što piše u statutu vašeg vrtića, tko bira ravnatelja odnosno v.d. ravnatelja, tko može zastupati, i što se događa kada ste privremeno spriječeni dolaziti na posao. Načelno upis/ispis iz sudskog registra se vrši na temelju odluke nadležnog tijela (odbor!?)u skladu sa statutom. To ne utječe na prava koja imate temeljem Zakona o radu i kolektivnog ugovora(ako ste u radnom odnosu, a pretpostavljam da jeste), već ste izgubili pravo zastupati vrtić (tj. potpisivati akte u ime vrtića). Ako ste bili jedini upisani u registar, a s obzirom da niste faktički na poslu logično je da se imenuje osoba koja će biti ovlaštena potpisivati akte umjesto vas tj. vaš zamjenik jer vi to ne možete raditi dok ste na porodiljnom. Ako mislite da je nešto nezakonito podnesite registarskom sudu žalbu na rješenje o upisu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija