Jump to content

Komunalna naknada -ovrha


trozubac

Preporučene objave

poštovanje,

 

dobio sam rješenje ovrsi za komunalnu naknadu u iznosu duga od 950,oo kn i odmjerenih troškova 950,oo kn (javnog bilježnika).Za dug je navedeno samo da je to dug iz poslovnih knjiga do 16.7.2011.

Situacija je sljedeća .. taj dug se odnosi na moju kuću u kojoj sam živio do 7.mjeseca 1997.godine,,, nakon toga u toj kući nitko nije više živio jer kuća nije vše ni bila sposobna za život,,,a ja sam otišao živjeti u drugo mjesto... lično nisam dobio opomenu za taj dug..niti su mi slali čekove za ovu godinu.. šta mi je činiti i koje argumente mogu navesti u prigovoru u roku od 8 dana od dostave rješenja. danas sam primio rješenje 30.12.2011. molim pomoć :misli::-?:-?:-?:-?:-?:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ODLUKU

O PROGLAŠENJU ZAKONA O KOMUNALNOM GOSPODARSTVU

 

Utvrdivanje i naplata komunalne naknade

Članak 20.

 

(4) Komunalna naknada plaća se po jedinici korisne površine stambenog ili poslovnog prostora, odnosno površine građevinskog zemljišta

(5) Rješenje o utvrđivanju visine komunalne naknade u svakom pojedinom slučaju donosi upravni odjel jedinice lokalne samouprave nadležan za poslove komunalnog gospodarstva.

 

ako kuća nije useljiva

na rješenje o ovrsi obvezno pisati i poslati(preporučeno sa povratnicom ),u cijelosti osporavati dug.

žalbu poslati javnom bilježniku koji je donio rješenje.

 

dali si dobio rješenja za konunalnu naknadu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

problem je u sljedećem..jer se to radi o mojoj baki a ona je več na pola senilna i ne sjeća se di joj je rješenje i jel ga uopće dobila..ali s obzirom da je dobivala prijašnjih godina uplatnice po meni je logično da je i primila rješenje... neznam kakva bi bila situacija sa prigovorom zastare...ima mirovinu 519,00 kn jel joj mogu sjest na mirovinu s obzirom da je to jako mala mirovina? :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija