Jump to content

osiguranje nepoštuje sudsku odluku.


stanos

Preporučene objave

Pozdrav svima,

Imao sam prometnu u kojoj sam prije nekoliko mj pisao ovdje ali ja nisam dobro objasnio(no dobro to nije bitno)....uložio sam žalbu i bio pozvan na sud, na sudu se dokazalo da ja nisam kriv i dobio to napismeno....naime odnijeo sam taj sudski izvještaj koji dokazuje da se skida sva krivnja sa mene....no dobivam od osiguraja da je njihova komisija uočila nešto te da ja nemam pravo na 100% svoje odštete nego oni pristaju na 70% zbog pretjecanja preko pune linije(ponavljam pise na sudskom izvještaju da je skinuta krivnja sa mene i stavlja se ovom drugom liku)

 

u medju vremenu dok sam ja cekao poziv za sud, vlasnici auta koje sam ja udario su se naplatili sa moje police osiguranja...i iz tog razloga ja sam izgubio premiju sa 45% na 20%....nakon sto sam im uručio moju sudsku presudu koju sam ja dobio moje osiguranje je meni reklo pošto su oni isplatili stetu drugima autima....i bez obzira na to sto ja nisam kriv nece mi vratiti premiju na valjanih 45%.....

 

Mene samo zanima dali ja imam pravo na svojih 100% odštete i jel to oni mene oče preveslati, i ako ja nisam kriv dali cu dobiti svoju premiju nazad.

 

hvala. :place::place:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, vidili su da mogu sa vama igrati igre.

 

Obraćajte im se napismeno, preporučeno sa povratnicom, a u svakom dopisu naznačite da paralelno sa njima obavještavate i regulatornu agenciju: HANFA, Miramarska 24b, 10000 Zagreb, a što obavezno i napravite.

 

Nakon toga će drastično promjeniti svoj odnos prema vama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

samo me zanima dali je potrebno uzimati odvjetnika da on to rijesava...i kolike su mi sanse da izgubima na sudu?

 

ispricavam se ovo mi je prva prometna i sa strane policije sam bio prevesla u iznesenom policijskom zapisniku...pa se bojim za sve ovo....

 

još jedna stvar moje osiguranje je isplatilo štetu autima koje sam ja udario(iako sad po sudskom nalogu se odbacuje krivnja sa mene)i skinili su mi premiju sa 45% na 25% nakon moga dolazka tamo sa papirima sa suda di navedeno pise da nisam kriv, oni mi na to govore:"u redu niste krivi ali vi vasu premiju nemozete dobiti nazad jer smo isplatili stetu koju ste napravili na tim trima autima.....i sta da ja sad sjednem i plačem?:D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa možete i sjesti i plakati, a možete i platiti tu skuplju policu, tražite pisanu odluku da vam polica poskupljuje radi događaja tog-i-tog, odmah im u tri primjerka dajte zahtjev za povratom više uplaćenog iznosa, tražite da vam dva primjerka vrate sa prijamnim pečatom, jedan primjerak odmah pošaljite u HANFA-u, a jedan zadržite sa sebe.

 

Ako to ne umijete angažirajte odvjetnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dostavite im nešto, presliku stare police, presliku nove, bilo što.

 

Ako nemate pisanu odluku od osiguravatelja dobiti će ga HANFA.

 

Oni su im nadzor, boje ih se ko vraga.

 

Mislim da bi s upornošću trebali dobiti povrat novca, a za onih 15% poreza baš i nisam siguran, to bi trebalo pitati na forumu poreznog prava.

 

Ali nemojte okljevati sa uplatom nove police, jer će te se zakopati u još veće probleme.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija