Jump to content

kako skinuti odgovornost sa sebe?


bembola

Preporučene objave

pozdrav, molim malu pomoć...neki od susjeda žele mijenjati smjer otvaranja vrata na ulazu zgrade (da se otvaraju prema unutra, umjesto prema vani)...kada sam kao predstavnik zgrade tražila ponude za te radove dobila sam informaciju da se to ne smije raditi pošto se po projektu zgrade vrata moraju otvarati prema vani a u skladu s propisima koji se odnose na zaštitu od požara...susjedi inzistiraju i dalje na radovima jer smatraju da nitko neće gledati kako se vrata otvaraju...znam da neće nitko kontrolirati naša vrata, ali ako se nešto dogodi (zapali) mislim da bi se na uviđaju ipak utvrdilo da se vrata ne otvaraju kako je predviđeno i da bi ja kao predstavnik bila odgovorna osoba...sada, kako da ja skinem odgovornost sa sebe ukoliko dođe do radova na vratima? mogu li ja od susjeda koji žele te radove tražiti da potpišu nekakav papir da žele mijenjati vrata pod materijalnom i kaznenom odgovornošću? zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno da možete!

Ali ne bih ja od njih tražila da oni potpišu izjavu nego Vi njima napišite da je prema pravilima tim-i-tim o zaštiti protiv požara to zabranjeno i da Vi njih upozoravate da je izvođenje takvih radova protivno propisima. I to im uručite sa svjedocima, neka Vam potpišu da su dobili tu obavijest. Ako ne ide sa svjedocima, onda im pošaljite poštom preporučeno, s povratnicom.

Doduše, ako je to u suprotnosti s propisima, kad oni to izvedu morate ih i prijaviti nadležnom inspektoru, ne možete samo gledati kako su oni to izveli i čekati da dođe situacija u kojoj će upravo to biti problem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija