Jump to content

Hitna pomoć-žalba za zatvor


TomislavK

Preporučene objave

2009. sam napravio prekršaj, prekoračenje brzine za nekih 40-ak km/h. Taj dan sam iz Slavonije išao u Zagreb na operaciju, svojim autom. Nisam imao mogućnost žalbe, tako da je taj prekršajni nalog išao u proceduru. 21.02.2010. je kazna postala pravomoćna, a kako nisam mogao platiti 2000kn (ne živim na prebivališnoj adresi, pa neznam dal je dolazilo kakvo rješenje, a na koje bih se žalio da sam znao da je došlo). Prošli ponedjeljak mi je došlo rješenje da mi se navedena kazna zamjenjuje kaznom zatvora od 7 dana.Dakle, sutra mi ističe rok za žalbu Visokom prekršajnom sudu, pa bih molio da mi pomoć po mogućnosti bude "pružena danas", a najkasnije sutra dopodne). MOlio bih savjet, u kojoj formi da napišem žalbu. Razlozi koje bih naveo za trenutno "izbjegavanje" plaćanje kazne ili odlaska u zatvor su: 40% sam invalid rada (imam oštećenu kralježnicu i zdjelicu), jedini sam zaposlen u obitelji (ja, žena i dijete od 4,5 godine), a službena primanja (plaća i invalidska mirovina) iznose malo više od 4000kn). Ima još detalja koje bih naveo u žalbi, ali zasad trebam samo pomoć oko pisanja forme i načina žalbe.

UNAPRIJED HVALA!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kazna je pravomoćna i više ne pomaže prigovor na visinu kazne.

 

U žalbi na zatvorsku kaznu vam jedino može pomoći plaćena uplatnica od te kazne.

 

Prigovor ste mogli poslati iz bilo koje pošte ili bilo tko od vaše rodbine, makar i sa zakašnjenjem i objašnjenjem jer bi sud tada predmet vratio u prijašnje stanje.

 

Sada dvije godine nakon toga je i za to kasno, jer prijeti opasnost od apsolutne zastare.

 

Postoje i izvanredni pravni lijekovi, ali to ne možete napisati sami već pravno educirana osoba.

 

Pošto mi nismo ovdje da otimamo posao odvjetnicima, za to će te trebati ipak k odvjetniku, ali i sa njim su šanse minimalne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija