TomislavK objavljeno: 15. siječanj 2012. Dijeli objavljeno: 15. siječanj 2012. 2009. sam napravio prekršaj, prekoračenje brzine za nekih 40-ak km/h. Taj dan sam iz Slavonije išao u Zagreb na operaciju, svojim autom. Nisam imao mogućnost žalbe, tako da je taj prekršajni nalog išao u proceduru. 21.02.2010. je kazna postala pravomoćna, a kako nisam mogao platiti 2000kn (ne živim na prebivališnoj adresi, pa neznam dal je dolazilo kakvo rješenje, a na koje bih se žalio da sam znao da je došlo). Prošli ponedjeljak mi je došlo rješenje da mi se navedena kazna zamjenjuje kaznom zatvora od 7 dana.Dakle, sutra mi ističe rok za žalbu Visokom prekršajnom sudu, pa bih molio da mi pomoć po mogućnosti bude "pružena danas", a najkasnije sutra dopodne). MOlio bih savjet, u kojoj formi da napišem žalbu. Razlozi koje bih naveo za trenutno "izbjegavanje" plaćanje kazne ili odlaska u zatvor su: 40% sam invalid rada (imam oštećenu kralježnicu i zdjelicu), jedini sam zaposlen u obitelji (ja, žena i dijete od 4,5 godine), a službena primanja (plaća i invalidska mirovina) iznose malo više od 4000kn). Ima još detalja koje bih naveo u žalbi, ali zasad trebam samo pomoć oko pisanja forme i načina žalbe. UNAPRIJED HVALA! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 15. siječanj 2012. Dijeli odgovoreno: 15. siječanj 2012. Kazna je pravomoćna i više ne pomaže prigovor na visinu kazne. U žalbi na zatvorsku kaznu vam jedino može pomoći plaćena uplatnica od te kazne. Prigovor ste mogli poslati iz bilo koje pošte ili bilo tko od vaše rodbine, makar i sa zakašnjenjem i objašnjenjem jer bi sud tada predmet vratio u prijašnje stanje. Sada dvije godine nakon toga je i za to kasno, jer prijeti opasnost od apsolutne zastare. Postoje i izvanredni pravni lijekovi, ali to ne možete napisati sami već pravno educirana osoba. Pošto mi nismo ovdje da otimamo posao odvjetnicima, za to će te trebati ipak k odvjetniku, ali i sa njim su šanse minimalne. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
TomislavK odgovoreno: 15. siječanj 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 15. siječanj 2012. Prigovor nisam pisao jer sam prekršaj napravio u nedjeljeu navečer, a u ponedjeljak sam operiran....u ZAgrebu. A moji su tad bili u Slavoniji i fakat nisam imao priliku pisati žalbu na prekršajni nalog. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
TomislavK odgovoreno: 15. siječanj 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 15. siječanj 2012. Ako ima netko da bi mi mogao pomoći, bez grižnje savjesti da uzima posao odvjetnicima, molio bih da mi pomogne. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 15. siječanj 2012. Dijeli odgovoreno: 15. siječanj 2012. Premješta se iz prekršajnog u pripadajući forum. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.