Jump to content

Oštečenje nepropisno parkiranog vozila


dapalmovic

Preporučene objave

Neki dan sam oštetio prilikom izlažanja iz dvorišta (koje je pod rampom) vozilo koje je bilo zaustavljeno ispred same rampe pored koje je znak za zabranjeno zaustavljanje i parkiranje. Oštetio sam branik na tom vozilu. Otišao sam jer se nitko nije nalazio pored vozila. Danas sam našao poruku na brisaču da se javim za dogovor oko štete, što sam i učinio. Vlasnik oštečenog vozila tvrdi da je dobio moju registraciju od svjedoka te da me je zato i kontaktirao. Kada sam ga pito koji je točno bio dan kada se dogodila nezgoda, odgovorio mi je da nije siguran jer nije odmah primijetio(nije mi djelovao baš sigurno u sebe, već kao da je prošetao dvorištem i pogledao koje vozilo ima oštećen branik). Događaj se zbio prije pet dana, a dotični me je kontaktirao tek danas. Nije problem u popravku štete, već svakodnevno svi mi stanari imamo problem s ulaskom u dvorište pod rampom jer se takvi poput gore navedenog stalno parkiraju ispred ulaza. Kad se pozove pauk, većina ti vozila se makne prije njegovog dolaska. Napominjem, ne proičem svoju odgovornost u šteti, već bih želio da i dotčni vlasnik vozila plati kaznu za nepropisno parkiranje, jer da isti nije bio tamo događaj se nebi dogodio. Opet ponavljam moja je odgovornost u šteti. Moje pitanje je slijedeće:

Da li da zovem policiju da utvrdi jesam li ja oštetio to vozilo (imam parkirne senzore i branik mi je oštećen s obje strane već od ranije nezgode). Svjedoka imam i ja i nalazio se u vozilu samnom u trenutku sudara. Svjedok koji je navodno zapisao moju registraciju bi u tom slučaju morao navesti točan dan i vrijeme kad se dogodila nezgoda. Što bi u slučaju da zovem policiju trebao ja platiti, a što dotični gospodin?

Da li da odem s oštečenikom do svjedoka da mi potvrdi dan i vrijeme nezgode prije pozivanja policije.

 

Hvala na brzim odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Umjesto da budete sretni da niti svjedok i oštećeni nisu zvali policiju, Vi želite biti samodestruktivni :-D

 

Ako pozovete policiju prijavit će vas za napuštanje mjesta prometne nezgode, a oštećeni će dobiti kaznu od 300 kuna za nepropisno parkiranje.

 

Najozbiljnije sad: riješite štetu čovjeku, prek osiguranja ili direktno, kako već procijenite da Vam se više isplati, i platite čovjeku ručak za zahvalnost što Vas nije prijavio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ostalo je neodgovoreno po pitanju kazne za parkiranje.

 

Neće policija samo njemu pisati kaznu, već će i vama višestruko višu.

 

Niste oštećeni njegovim prekršajem i nemate ga pravo prijaviti sudu zbog toga ako policija ne odradi taj posao, dok on vas može.

 

Njegov postupak je ljudski i za svaku pohvalu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija