Jump to content

hrvatsko društvo skladatelja - ovrha


asabo64738

Preporučene objave

ovdje je zanimljiva situacija, molio bih iskrena saznanja, ima li teorija podlogu, naime osoba je imala obrt i bila dužna plačati nekakvu zaštitu umjetnicima i naravno nije, HDS pokreće tužbu pred trgovačkim sudom u Rijeci i dobiva parnicu 01.06.2006.g. a da dotična osoba NIKAD nikad nije dobila nikakvu obavijest o pokrenutom postupku ili tako nečem sličnom.

 

Nakon više od 5 godina, 29.08.2011. HDS pokreće prijedlog za ovrhu, na koju Sud donosi rješenje za koje tuženik također ne dobiva nikakvu obavijest i to rješenje naravno postaje pravomoćno bez znanja dužnika sa datumom 24.12.2011.

 

1. pitanje: dali je moguće da sud i HDS imaju dogovor kako se potencijalnim platišama ne bi dostavljala rješenja i time postajala pravomoćna, a da bi se toga što više naplatilo?

 

2. pitanje: dali je možda poanta ne dostaviti to tuženiku kako se ne bi mogao žaliti jer bi u slučaju žalbe nastupila zastara? Dali je moguća zastara, oni prijedlog pokreću nakon više od 5 godina, a dugovi kao predmet ove ovrhe nastali su 2002.-2004. god.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija