Jump to content

Cjepanje čestice na kojoj se nalazi dvojni objekt


posjedon1

Preporučene objave

vlasnik sam zemljišta na kojem sam sagradio kuću ,dvojni objekt,za kuću je izdana građvinska dozvola,po završetku i uporabna dozvola,kuća je proknjižena u katastru i gruntovnici,znači kao građevina ima svu legalnu potrebnu dokumentaciju.u kući žive moja dva sina,svaki od njih ima svoj poseban ulaz,jedna kuća je izvučena u odnosu na drugu,krovovi su im također razdvojeni,međutim nema "sendvič" zid između nego samo jedan .moja namjera je podjeliti kuće,i pripadajuće im zemljište kupno 400čhvta

zanimao sam se za popstupak,predloženo mi je da napravim Ishođenje riješenja o utvrđivanj građevinske čestice,te nakon toga parcelacijski elaborat.međutim nadležna tijela su mi objasnila da zakon ne dozvoljava parceliranje i podjelu na način kako sam ja mislio da može,a to je da se razdvoje objekti i pripadajuće zemljište te da svakom sinu prepišem njegov dio.Ima li netko sličnih iskustava i kako je najjednostavnije riješiti moj slučaj.

unaprijed zahvalan

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Poštovani,

 

ako građevinska dozvola nije izdana za dvojni objekt, onda teško da ćete moći ''cijepati'' građevnu česticu na dvije.

Ako dozvola jest bila izdana za dvojni objekt, onda se već u dozvoli predvidjelo cijepanje čestice. To ne ovisi o tome da li one imaju jedan ili sendvič-zid među sobom.

Kod utvrđivanja građevne čestice potrebno je poštivati odredbe prostornog/detaljnog plana koji određuje minimalne dimenzije građevne čestice, gradivi dio te površinu. Obje ''nove'' čestice dobivene ''cijepanjem'' moraju zadovoljavati te uvjete.

A uz to treba i razlikovati dvojni objekt od objekta sa dvije stambene jedinice. Pojednostavljeno, dvojni objekt su dva objekta prislonjena jedan uz drugi, svaki sa svojom dozvolom i česticom, dok jedan objekt može imati jednu, dvije, tri stambene jedinice (stanove) koje mogu biti i jedna iznad druge ili pored druge ili drugačije.

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija