Jump to content

muka s registracijskim tablicama


zecko

Preporučene objave

Pozdrav svima,

Imam sljedeći problem...

 

Krajem studenog 2010 godine prodao sam osobno vozilo (sklopljen kupoprodajni ugovor i dana punomoć kod javnog bilježnika). Kako je vozilo bilo registrirano do travnja i kako kupac živi u drugom registracijskom području ostavio sam tablice na autu (očekivao sam da će prilikom nove registracije morati vratiti tablice). S kupcem ne mogu nikako stupiti u kontakt.

 

Prije mjesec dana primio sam poziv da se javim u PU. Oni su pronašli jednu od tablica, tko zna gdje ... Pokazao sam im kupoprodajni ugovor i ostavio kopiju.

 

Danas sam primio prekršajni nalog da nisam odjavio vozilo u roku od 15 dana (a prošlo je više od godinu dana), donio tablice i prometnu.....kazna od 700 kn

 

Mene zanima mogu li se žaliti na ovu kaznu (odnosno ima li smisla žaliti se i da li je moguće pravno osporiti ovu kaznu ) ??

 

Zanima me kada platim ovu kaznu hoće li me izbrisati iz sustava kao vlasnika tog auta (da se riješim te brige jednom za svagda) ?

 

Mogu li očekivati još kakvu kaznu ?

 

Svaka informacija je dobro došla ....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako si sklopio kupoprodajni ugovor

nisi više vlasnik vozila .

policija treba vlasnika vozila teretiti za prektšaj.

 

piši žalbu na prekršajni nalog

uz žalbu pošalji kopiju kupoprodajnog ugovora .

 

ZSPC

Članak 250.

(1) Vlasnik vozila, koji ne izvrši produženje važenja prometne dozvole u roku od 15 dana od dana isteka važenja prometne dozvole dužan je odjaviti vozilo, donijeti prometnu dozvolu radi poništenja i vratiti registarske pločice policijskoj upravi, odnosno policijskoj postaji koja vozilo vodi u evidenciji.

(2) Vlasnik vozila dužan je u roku od 15 dana od prodaje vozila odjaviti vozilo, donijeti prometnu dozvolu radi poništenja i vratiti registarske pločice policijskoj upravi, odnosno policijskoj postaji koja vozilo vodi u evidenciji.

(3) Iznimno od odredbe stavka 2. ovoga članka, vlasnik vozila nije dužan vratiti registarske pločice ukoliko ih na propisan način ustupi kupcu vozila.

 

ako je u kupoprodajnom ugovoru obveza odjave i vračanja ploćica prenešena na kupca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija