Jump to content

Susjeda stalno zove policiju!


mhrgovcic

Preporučene objave

Poštovanje!

 

Pročitao sam ovaj thread ali smatram da ima prostora da otvorim novi, jer mi nije ništa puno jasnije nakon pročitanog. Radi se o slijedećem:

 

Živim u zgradi u malom jednosobnom stanu. Imam susjedu koja je umirovljenica kojoj je valjda dosadno. Ima duplo veći stan koji se pruža kroz cijelu zgradu no izgleda da visi cijelo vrijeme u sobi koja se naslanja na moju jedinu sobu. Inače, kod mene u stanu je uvijek mir, jer sam na poslu a poslije odmaram. Preko vikenda si znam zakartat sa ekipom i tu nastaje problem.

 

Otkad sam doselio, policija mi je bila 10 puta (ovdje sam mjesec dana). Baba zove policiju u 9 navečer, 8, nije bitno. Nikakvu muziku nemam upaljenu već nas 4 5 karta i priča. Ništa preglasno i ništa dramatično. Ali baba mi stalno zove policiju, gdje moram reći da su neki od policajaca užasni. Išlo je do toga da su me znali gurnuti u stan i ući da vide što se radi, sinoć mi je bio policajac koji si je zabrio da ga napadam (a maximalno sam bio kulturan, kao i uvijek, jer znam da je to jedini način da i oni budu ok). Ovaj od sinoć se doslovno tresao kad sam mu dao ugovor o najmu stana, govorio kako će me udarit i slično (nisam ga nikako mogao smiriti ali sam vidio mladog policajca s njim kako također okreće očima).

I to se tako događa svaki vikend! Po 2 puta mi znaju dolazit jer ih baba stalno zove. Već sam postao istraumatiziran. Znali su me tražiti i da svi koji su u stanu daju osobne iskaznice (taj nervozni od sinoć) i prijetit kako će me vozit u postaju (Zašto???)!

 

Peti dan stanovanja sam dobio kaznu jer se nisam u Petrinjskoj prijavio da živim ovdje (kazna dobivena 14.1., ugovor o stanovanju ide od 15.1.). Kazna je 100 kuna ali iz inata ju nisam htio platit već sam poslao prigovor. Baba je čak saznala broj telefona od mojih stanodavaca (koji su mi rođaci btw) i zvala ih svakih pola sata (Rekla im je: Ako ja neću spavati, nećete ni vi!).

 

Uglavnom, molim Vas za pomoć, moram raskrinkat tu babu jer ovako ne mogu živjeti ovdje. Jednom mi je zvala policiju u pola 10 dok sam gledao utakmicu - navodno mi je TV bio preglasan. Osjećam se kao neki poznati kriminalac koji je prvi na svim popisima pa me stalno muče. Nisam nikad kažnjavan, akademski sam građanin ove države, koji nikad nije dobio ni kaznu za parkiranje.

 

I recite vi meni sada, je li to normalno?, mogu li što učiniti ili moram jednostavno živjeti ovako? Sinoć mi je ovaj

 

Editirao moderator.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

S obzirom na nepristojan i neprimjeren rječnik kojim se izražavate, sasvim je izgledno da ste se tako izražavali prema toj starijoj osobi i policijskom službeniku.

 

Baka ima pravo na mir, policija će napraviti sve što je u njihovom opisu poslova, a vi imate pravo na sudu iznijeti svoju obranu.

 

I pripazite na izražavanje jer će vam se u protivnom zabraniti pristup legalisovim forumima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija