Jump to content

dosjelost, molim savjet


branitelj

Preporučene objave

Poštovani,

Kuća je sagrađena 1936 godine i u vlasništvu je lokalne samouprave kao i zemljište na kojem je sagrađena. Moji pokojni roditelji bili su nosioci stanarskog prava,a zbog skućenosti prostora 1962 godine dogradili su jednu prostoriju bez građevinske dozvole.U katastru je upisana cijela kuća sa dograđenim prostorom, koja je sagrađena prije 15.2.1968 godine.Nakon smrti roditelja stekao sam stanarsko pravo i otkupio prostor koji je sagrađen 1936 godine, od lokalne samouprave, za što imam ugovor.

Pitanje, kako se mogu upisati u gruntovnu za prostor koji su sagradili moji roditelji 1962 godine, dali zakonom o dosjelošću ili nekim drugim zakonom. U Katastru sam upisan kao posjednik za cijelu kuću.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U ugovoru je navedena netto površina stana koja se prodaje, zemljište nije navedeno, jer u to vrijeme tko je otkupio stan na koji je imao stanarsko pravo, nije trebao otkupiti i zemljište, jer je mišljenje da zgrada i zemljište na kojem je sagrađena pretstavlja jednu nedjelivu cjelinu pa tko je otkupio stan otkupio je i zemljište koje pripada zgradi,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija