Jump to content

pravo na otpremninu i naknadu za neiskorišteni godišnji odmor?


mmaria

Preporučene objave

Poštovani, lijepo vas molim za pomoć.

Radila sam kod poslodavca od 2008. do 31.08.2011., s tim da smo 30.09.2010. svi dobili otkaz iz gospodarskih razloga kako bi prešli u drugu firmu jer je prva u blokadi zbog neplaćanja davanja državi. U tom otkazu nema nigdje ni riječi o otpremnini iako bi većina djelatnika, a time i ja, jer sam radila dvije i pol godine, imala na nju pravo. Tada smo svi šutjeli jer smo ostajali kod istog poslodavca i to je bio uvjet (nije nigdje ništa potpisano na papiru) za potpisivanje novog ugovora o radu.

Imam li pravo sudski zatražiti otpremninu iako je prošlo godinu i pol dana od otkaza? Znam da je zastara tri godine, no kako sam na Zavodu već 6 mjeseci, a samohrana sam majka, jednostavno nemam novaca za odvjetnika i ne mogu platiti njihov savjet i pomoć.

Osim toga - drugi otkaz, a ponovo je bio iz gospodarskih razloga jer je firma lagano propadala no još uvijek je aktivna, dakle, otkaz sam dobila s 31.08.2011. godine. Poslodavac mi je rekao da, prije odlaska, iskoristim dva tjedna otkaznog roka i 17 dana godišnjeg i tako odradim kolovoz. Tek nedavno sam, kopajući po ZOR-u vidjela da možda imam pravo na naknadu preostalih dana godišnjeg odmora.

Lijepo molim za pomoć! Koliko dana godišnjeg bi to bilo, jer ZOR predviđa "četiri tjedna", a ja imam potvrdu o iskorištenih 17 dana?

Molila bih pomoć, zaista mi je potrebna, i bila bih jako zahvalna ako bi mi pomogli i nekakvom "šprancom" ili primjerom sudske tužbe ili prijedlogom kako da je napišem.

Puno hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija