Jump to content

podjela imovine


sarafin

Preporučene objave

bok moja prijateljica je rastavljena te su u njegovoj kući njeni roditlji izradili stan! sada je trenutačno pokrenuta tužba za povrat uloženog (pokretna i nepokretna imovina). međutim on sada na sudu tvrdi da je to sve njegovu, ona ima sve račune na svoje ime odnosno na ime roditelja koji su sve platili i svjedoke koji su to radili! da li on ima pravo na išta od toga, stan je na njegovog oca a ni jedan od njih nije ništa uložio u to!? ona ne želi stan već samo ono što je uloženo cca 30.000 e. nevezano za to također ne isplaćiva alimentaciju koja mu je određena, te je dao otkaz da nemora to plaćati

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bok!

Moja mama želi podnijeti rastavu braka pa ju zanima na šta ima pravo što se tiče podjele imovine!Žive u obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu i od udaje doprinosi svojim radom u kuću od 1979g. Sve što su kupovali od zemljišta i strojeva glasi na tatino ime, jel to dijele popola? I još jedna stvar: mi smo svi živjeli u obiteljskoj zajednici sa tatinim ocem i majkom (djed je umro, baka još živi s njima). Na babi je prepisana kuća i neka zemljišta..jel mama od toga može šta tražiti;otplata nekih dnevnica za njen uložen rad i ulaganje u tu kuću i gospodarstvo, gradnja stričeve kuće i sl.?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U bracnu stecevinu ulazi ona imovina stecena radom ili proizasla iz imovine stecene radom za vrijeme trajanja bracne zajednice. Takodjer, u bracnu stecevinu ulaze dobitci od igara na srecu.

U bracnu stecevinu ne ulazi naslijeđena imovina.

Dakle, Vasa majka ima pravo na pola svega sto je steceno u braku, radom ... ne nasljedstvom. Bilo to u obliku nekih nekretnina ili drugih vrijednosti. Isto tako, ima pravo i na naknadu sredstava koje je ulozila u zajednicko kucanstvo i gospodarstvo.

Nema pravo na bakinu zemlju jer to je bakina naslijeđena zemlja od njenog muza, pretpostavljam, a ne od Vaseg oca odnosno muza Vase majke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija