Jump to content

Ovrha


Ivy20

Preporučene objave

Poštovani molim Vas za savjet!

Dobila sam ovršni prijedlog od odvjetnika i to na svoj obrt. Prvo mi nije bilo jasno o cemu se radi jer je u pitanju racun jednog telekom operatera kod kojeg ja nemam otvoren racun. S obzirom da sam prije bila u suvlasnistvu jednog obrta, na kraju se ispostavilo da je racun od toga obrta. Iz njega sam izasla i napravila sam s kolegicom raskid ugovora,kao i raskid ugovora s najmodavcem,svi ovjereni kod javnog biljeznika, prema kojima dakle ja izlazim i sve se prebacuje na moju bivsu kolegicu koja ostaje u tom iznajmljenom poslovnom prostoru. Kako sam ja bila nositelj tog obrta svi su racuni imali moj OIB, Kako sam ja otisla moja kolegica i najmodavac trebali su promijeniti podatke sto oni nisu ucini. Tako je ovrha zbog nepodmirenog racuna od otprilike godinu dana prije, koji nije placen, dosao naslovljen na moje ime i moj novi obrt. Ono sto mene zanima je sto sad da radim, ocito je da to moram platit, ali da li mogu ja od njih potrazivat, tuzit ili bilo sta zbog toga, jer napominjem racun je iz vremena kad ja nisamm bila u suvlasnistvu. Sad je naravno iznos uvecan za sve one pristojbe koje nosi ovrha. ???

Zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

reagiraj tek kad od javnog bilježnika dobiješ rješenje za ovrhu .

na rješenje o ovrsi (od javnog bilježnika )uputiti žalbu i osporavati dug u cijelostu .u zakonskom roku od 8 dana i javnom bilježniku.

uz žalbu dostaviti raskid ugovor uz obrazloženje da je telefon koristio drugi obrt

ali da nisu ispunili ugovorenu obvezu

da se kao korisnik telefona upiše obrt koji nastavlja koristiti uslugi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetila sam odvjetnika koji mi je poslao ovrhu i nista. Navodno ne mogu uvazit moju zalbu,bez obzira na moje raskinute ugovore, jer je na racunu moje ime, odnosno OIB. Ne preostaje mi nista drugo nego tuzit one koji su krivi za nepodmirene racune, tako su mi bar rekli. E sad ne znam kolike su sanse da se nesto napravi i ima li smisla uopce ista pocinjati...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija