Jump to content

Falsificirana dokumentacija za kredit


Scriptor79

Preporučene objave

Lijep pozdrav svima.

Najrpije bih zelio da se izvinim za mozda ocigledno ili cak glupo pitajne, za pravnike svakako, ali imam problem; u isto vrijeme zelim da ga podijelim sa nekim, ali mozda i dobijem neki savjet ili slicno.

 

Naime, ja i supruga smo prije dvije godine napravili glupost, koja se u tome trenutku cinila pametnom, ali...

 

Falsificirali smo njena dokumenta, te podnijeli zahtjev za kredit organizaciji koja nudi mikro-kredite. Ja sam naveo kao duznika svoju majku, koja je umirovljenik i koja je pristala na to da bude nosilac duga, ja suduznik a moja supruga jamac. Uradili smo to u namjeri da taj novac utrosimo na lijecenje i odrzavanje trudnoce kod moje supruge, jer valjda ocajne situacije povlace ocajne postupke. Nikada i opet ponavljam-nikada nam nije bila namjera da otplatu kredita zanemarimo i to dokazuje 25 uredno otplacenih rata kredita od ukupno 48. Ali...u porodici je doslo do bolesti, nase dijete se razboljelo i nismo uspjeli platiti ratu, te su iz MKO povukli potez na jemca i tako je otkrivena "prevara" ili bez navodnika, kako god.

 

Sada nas ucjenjuju da za 2 dana moramo vratiti cjelokupan dug ili ce podici krivicnu prijavu protiv moje supruge.

 

Nazalost, mi te novce nemamo niti ih mozemo nabaviti, dapace-nemamo nista.

 

Spremni smo na nagodbu svake vrste da pojacamo otplatu, pa da cak i po dvije rate dajemo mjesecno, ja bih radio ako treba i po 20 sati dnevno, Boze moj, ali...nece ni da cuju.

 

Molim vas da mi date neki savjet, bilo sto sto bi mi mozda, nama, moglo pomoci.

 

Jednostavno, tada smo i ja i supruga bili u situaciji kakvu nikome ne bismo pozeljeli, a sada mojoj supruzi prijete zatvorom a imamo dijete od 15 mjeseci.

 

Hvala vam barem ako ste procitali, a ako imate nekih pitanja, pisite, pitajte, ja cu sve iskreno da kazem, odgovorim.

 

Jos jednom, hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako možeš digni kredit i otplati ostatak duga .

ali prije otplate tražite plan otplate (poismeno i preporučeno sa povratnicom)(koji ste trebali dobiti od kreditora ).

angažirati sudskog vještaka financijske struke

da izračuna stanje duga.(košta ali možda vam se isplati)

 

krivotvorenje treba i dokazati .

nemaju pravni interes dokazati krivotvorenje a tada nemogu ni podnijeti kaznenu prijavu (služe se ucijenom).

ako nositelj kredita prizna da je na zahtjevu za kredit njen potpis nema zakonske osnove utvrđivati drugačije .

 

samo nisitelj kredita može osporavati istinitost potpisa na zahtjevu za kredit.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Oprosti molim te, ako mozes sporije malo...

 

Neke mi stvari nisu jasne, pa bih te molio da mi pojasnis - sta je to sto u stvari sprecava kreditore, MKO, da podignu krivicnu prijavu protiv ziranta, moje supruge, koja je falsifikovala dokumentaciju da je zaposlena, a nije. Mozda sam ja postavio nejasno pitanje, oprosti, ili vjerovatno nisam najbolje shvatio odgovor.

 

Otplatni plan imamo i cifru koja je preostala za otplatiti, imamo volju da otplatimo; nazalost-ne mogu podici kredit, jer radim honorarno.

 

Hvala ti na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znaci cak ako je i jemac pravno "neispravan", ako duznik, nosilac kredita neosporava svoj potpis niti vracanje duga, nema osnove za tuzbu?

 

I jos jedna stvar, oprosti, ja sam informaticar po struci, pa mi ovo ne lezi najbolje - sta sa mojom suprugom? Znaci oni ne mogu podici tuzbu protiv ziranta? Ili mogu? O, Boze, sav sam smusen, sorry

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Eh da jos nesto - spomenuo si u svome odgovoru i UCJENU, molim te mozes li mi malo podrobnije objasniti sta si pod tim podrazumjevao.

 

Oprosti, ja znam da i ti zaradjujes za zivot, nisi dzaba gulio pravo, ali eto...ja sam dekintiran, ovo mi je jedino mjesto gdje mogu dobiti odredjene smjernice, opristi ako sam naporan

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisu stvari tako crne kako izgledaju i čak ni u najcrnijem scenariju nećete završiti u zatvoru bez brige, a gospoda iz moguće sumnjive "organizacije za mikoro kredite" vrši pritisak imajući u vidu vašu neinformiranost ali prvo da utvrdim: jeli tvoja majka istinit dizatelj kredita kao umirovljenik ili? drugo : ti si upisan kao sudužnik a supruga kao jamac, na koga se odnose neistiniti podaci koje ste upisali i što ste konkretno upisali ? O kojoj cifri se radi?

 

U načelu imajte u vidu da dug trebate vratiti na ovaj ili onaj način, međutim sve ostalo je vrlo diskutabilno jer kazneno dijelo i namjeru tek treba dokazati a to nije sam tak i ide po nekakvoj proceduri a ne po šerofovanju kako vas plaše.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija