Jump to content

Alkohol, 0.87 promila


LAB123

Preporučene objave

Počinio sam prekršaj vožnjom pod utjecajem alkohola u koncentraciji 0.87 promila, umanjeno = 0.77 promila.

 

Izdat mi je obrazac obavezan prekršajni nalog u kojem se navodi prekršaj te novčana kazna od 1.000 + 110 kn u kojem stoji i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom kategorije "B" u trajanju od 6 mj.

Te preventivna mjera oduzimanja vozačke dozvole u trajanju 72h. (drugi obrazac)

Prilikom primanja prekršajnog naloga kojeg nisam još bio pročitao pitao sam policijskog službenika na koliko će mi biti oduzeta vozačka na što mi je on odgovorio: "Vozačka ti je sad oduzeta na 3 dana, a ako platiš neće ti biti oduzeta na duže".

 

Placanje kazne ne namjeravam izbjegavati jer sam svjestan pogreške, te mislim da je kazna opravdana.

Medjutim brine me zabrana upravljanja motornim vozilom.

- Jeli mi policajac govorio istinu da cu ju izbjeci placanjem, te dali placanjem gubim pravo prigovora u slucaju da mi zastitna mjera bude ipak izrecena. Odnosno pravo prigovora na dužinu te mjere.

 

Razlog je izricito zdravstvene prirode. Kronicni sam bolesnik te bi mi zabrana voznje narusila ionako naruseno zdravstveno stanje jer sam od bolnice udaljen oko pola sata voznje autom. - znam da sam o tom trebao ranije razmisljati.

 

Dotada u 7 god. voznje nisam nikad pocinio nikakav prekrsaj, te sam bio alkotestiran desetak puta, i dotada nikad nisam imao alkohola u krvi. Nedavno sam zavrsio studij i trenutno sam nezaposlen.

 

Unaprijed hvala na Vašem odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

LAB123 je napisao:

Kronicni sam bolesnik te bi mi zabrana voznje narusila ionako naruseno zdravstveno stanje

 

A alkohol liječi? Medovina? :cuga:

 

Ako platite tu kaznu slijedi zabrana za "B" kategoriju 6 mjeseci.

 

Ako pišete prigovor u kojem jasno i nedvosmisleno priznajete prekršaj, a prigovarate samo na zaštitnu mjeru, sasvim je izgledno da će sud presuditi samo plaćanje novčane kazne ili možda izrekne zaštitnu mjeru u minimalnom trajanju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala lijepo na odgovoru, a opaska vam je na mjestu ;).

 

Jos uvijek mi je nejasan postupak službenika, čemu davanje krivih informacija.

Čak mi je dao nadu da će me "kačit" taj međuzakon o kojem sam čitao na forumu kad platiš i onda si kao miran što se tiče zabrane upravljanja bez obzira sto zakon kaze drugo. A nista, prigovor onda...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

eto, da ne otvaram novu temu, našao sam se u sličnoj situaciji jučer (napuhao 1.06 - smanjeno na .96), mladi sam vozač (za 3 tjedna mi je 21 godina, položio prije godinu dana) i nisam prije bio kažnjavan u prometu. vozačka mi je oduzeta na 8 dana i dobio sam kaznu (prekršajni nalog) od 1000kn i mjeru zabrane vožnje od 6 mjeseci. nije problem platiti novčanu kaznu, već tih 6 mjeseci...

 

kome i kada predajem prigovor (u kojem skrušeno priznajem svoju krivicu i ne tražim nižu novčanu kaznu, iako sam student, ali molim sud da mi smanji mjeru zabrane vožnje zbog toga što sam glazbenik i auto mi je potreban za odlazak na gaže i taj posao općenito)? kada će mi doći poziv za sud? kakva je cjelokupna procedura općenito?

 

edit: ukoliko podnesem prigovor i podignem vozačku važi li zabrana ili smijem voziti dok ne dobijem rješenje prigovora?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija