Jump to content

Natječaj za prodaju nekretnine


abcabc

Preporučene objave

Molim odgovor!

 

Javila sam se na Natječaj za prodaju nekretnine u vlasništvu jedinice lokalne samouprave s namjerom kupnje nekretnine(dvorište s zgradom) radi rješavanja stambenog pitanja.

 

Kako živim na području jedinice lokalne samouprave koja je objavila natječaj,svojoj ponudi sam priložila dokaze da nemam nikakvih nekretnina i da imam prebivalište na području te jedinice lokalne samouprave te naglasila da ostvarujem pravo prvenstvene kupnje za tu nekretninu kojom bih riješila svoje stambeno pitanje.

 

Međutim, povjerenstvo mi ne priznaje prvenstvo kupnje s obrazloženjem da prvenstvo kupnje radi rješavanja stambenog pitanja ne mogu ostvariti jer ne živim u mjestu u kojem se predmetna nekretnina nalazi već u susjednom te predlaže sklapanje ugovora o prodaji s drugim ponuditeljem (bračnim parom- državljanima zemlje koja je članica Europske unije) jer je njihova ponuda bila veća.

 

Zanima me je li zakonita odredba o tome da moram imati prijavljeno prebivalište u mjestu gdje se nalazi nekretnina da bih ostvarila prednost na natječaju? Ta odredba se nalazi u Odluci koju je donijela ta jedinica lokalne samouprave.

 

Još me zanima koje su obveze jedinice lokalne samouprave kad prodaje svoje nekretnine putem javnog natječaje?

Može li se jedinica lokalne samouprave u tekstu natječaja odreći bilo kakve odgovornosti za prodane nekretnine tj. sve obveze prebaciti na budućeg kupca?

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Obvezu javnog natječaja propisuje čl.391 Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima. A je li odlukom zakonito određeno pravo prvenstva morao je odlučiti Ured državne uprave županije kojoj jedinica lok.samouprave pripada, budući da mu je ta jedinica morala dostaviti sve odluke Vijeća.Načelno, svaka JLS sama određuje posebne uvjete natječaja,a Ured bi morao djelovati ako su uvjeti u suprotnosti sa pozitivnim zakonskim propisima (npr. diskriminacija po pripadnosti nac.manjini).

Ne razumijem ovaj dio o odricanju od odgovornosti o čem se radi, al zato već spomenuti zakon govori o odgovornosti prodavatelja, bez obzira radi li se o fizičkoj ili pravnoj osobi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija