lumpi1 objavljeno: 1. travanj 2012. Dijeli objavljeno: 1. travanj 2012. Poštovani, moja pitanja su: 1. Da li mi ugovor o doživotnom uzdržavanju kao davatelju uzdržavanja daje pravo da raspolažem - primim primateljevu mirovinu ili se za nju mora provesti ostavinski postupak? Pod time mislim na zadnju mirovinu za njegovog života koju nisam podigao (imao sam i pisanu punomoć), a mogao sam jer je u trenutku isplate primatelj bio živ, te i pola mirovine iz mjeseca u kojem je umro. 2. Kolika je cijena ostavinskog postupka kod JB, ako će vrijednost-iznos mirovine (kad se umanji za ostaviteljeve dugove za grobnu naknadu, režije, vodoprivrednu naknadu ....) iznositi cca 1500 kn? Naime kontaktirao sam JB i kaže da je trošak 250 kn + PDV. Prema pravilniku o tarifi JB za ostavine, po meni bi to trebalo iznositi 50 kn + PDV. Da li sam u pravu? Nekretnine koje su bile predmet ugovora o doživotnom uzdržavanju su već gruntovno prenesene na davatelja uzdržavanja, tako da neće biti predmet u ostavinskom postupku. Hvala na odgovoru unaprijed! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 1. travanj 2012. Dijeli odgovoreno: 1. travanj 2012. neisplaćeni dio mirovine nasljeđuju nasljednici. davatelj usluge doživotnog uzdržavanja nema obvezu plaćati troškove primatelja uzdržavanja ,osim ako je to navedeno u ugovoru. davatelj usluge dobije samo ono što je navedeno u ugovoru. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
lumpi1 odgovoreno: 2. travanj 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 2. travanj 2012. Bovu hvala na odgovoru.. Da li može odgovor i na 2. pitanje? 2. Kolika je cijena ostavinskog postupka kod JB, ako će vrijednost-iznos mirovine (kad se umanji za ostaviteljeve dugove za grobnu naknadu, režije, vodoprivrednu naknadu ....) iznositi cca 1500 kn? Naime kontaktirao sam JB i kaže da je trošak 250 kn + PDV. Prema pravilniku o tarifi JB za ostavine, po meni bi to trebalo iznositi 50 kn + PDV. Da li sam u pravu? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.