Jump to content

Oduzimanje vozačke dozvole


ajambrov

Preporučene objave

Pozdrav,

imam prilično jednostavno pitanje.

Vozio sam 107kmh gdje se smije voziti 60 i imao 0.78 promila alkohola u krvi.

Dobio sam riješenje

3000kn

190kn

3 boda

6 mjeseci bez vozačke dozvole

 

Jedino što mi je bed je vozačka dozvola. Budući da je ovo prvi puta da sam kažnjavan i da sam napravio neki značajniji prekršaj, zanimalo me ako napišem žalbu ima li šanse da sudac (ili tko već) ukine oduzimanje vozačke i ostane samo na bodovima i novčanoj kazni?

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, moguće je da se uopće ne izrekne zaštitna mjera zabrane upravljanja, da se izrekne u uvjetnom obliku i da se izrekne u trajanju od 1 do 6 mjeseci.

 

Treba pisati prigovor u kojem nedvosmisleno priznajte prekršaj, napišite da se kajete zbog toga, da vam je vozačka dozvola nužna jer živite tu-i-tu (kopirati osobnu iskaznicu), radite tu-i-tu (predati dokaz o sjedištu poslodavca), obavljate poslove te-i-te (priložiti ugovor o radu), niste u mogućnosti koristiti javni prijevoz (priložiti nekakav vozni red javnog prijevoza), može svašta pomoći, treba se snaći, ali nije dovoljno samo lijepo izmisliti priču već ju je treba dokazati s potvrdama.

 

Ako sudu ništa ne ostane nejasno u vašem prigovoru neće vas niti zvati na saslušanje, već će vanraspravno odlučiti o visini i vrsti sankcije.

 

Zaštitna mjera za prekršaje koje ste vi počinili se izriče samo za onu kategoriju vozila kojom ste počinili prekršaj, a drugom kategorijom vozila (npr. skuterom) možete normalno upravljati za vrijeme trajanja zaštitne mjere.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Isto jedno pitanje makar je mozda i glupo jer nisam toliko informiran...Naime, na temelju cega se izrice zabrana upravljanja?? Na temelju kojeg zakona?? gdje pise da se npr. za voznju pod utjecajem alkohola od 0,5-1,00 promil izrice abrana upravljanja od 6 mjeseci....i isto tako za brzinu....ja mislim da se to izrice kako se kojem policajcu Editirao moderator

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija