Jump to content

Zaostale alimentacije


Andreakarlo

Preporučene objave

Poštovani, molim Vas za savjet. Bila sam u izvanbračnoj zajednici oko 5 godina. Imamo sina od 6 godina, bivši i ja smo se razišli kad je naš sin imao dvije i pol godine. Skoro tri godine bivši nije plaćao nikakvu alimetaciju, samo vrtić koji je iznosio prvo 200 pa 300 kn mjesečno. 10 mjeseci je dijete živjelo tjedan dana kod mene tjedan dana kod tate (dijete je tad imalo 3 godine). Rekao je da tada pogotovo ne treba ništa plaćati jer je tjedan-tjedan. No nakon tih 10 mj, odlučila sam da dijete mora imati jedan dom i dijete živi otad samnom. Ja radim u državnoj firmi, plaća mi je max 3500 kn. Postoji li mogućnost naći odvjetnika koji se bavi naplatom zaostalih alimentacija, uz naravno svoj postotak na kraju suđenja? Jer ja stvarno nemam novaca da taj postupak plaćam. Od ove godine od prvog mjeseca je uplaćivao po tisuću kn, no samo do drugog mjeseca, jer evo već dva i pol mj ništa. On je zaposlen tj. vodi se kao direktor u jednom poduzeću, a u drugom kao menađer. Posjeduje i nekretnine. Nisam nikad pokrenula sudski postupak za određivanje alimetacije, imam samo njegovu potpisanu izjavu i ovjerenu kod javnog bilježnika u kojoj piše da se ja samostalno brinem o našem sinu. Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani Bovu, ne razumijem što znači da moje dijete ima pravo na alimentaciju od dana podnošenja tužbe, jel to znači da nemamo pravo na zaostale alimentacije, cca 5 godina u kojima sam se zadužila i koje otplaćujem s mizernom plaćom sss u državnoj službi. Pokušala sam na lijep način riješiti s njim i nisam htjela da se vučemo po sudovima, kao ni naše dijete da to prolazi skupa s nama, no shvatila sam da nema od toga ništa, sad je i meni voda došla do grla.

 

Poštovani Gringo, pojasnit ću Vam!?

Navela sam tu izjavu iz razloga što nemam nikakav dokument niti rješenje od suda ili centra za socijalnu skrb o skrbništvu niti o visini alimentacije, tu izjavu mi je potpisao u svrhu dokaza za vrtić, da sam samohrana majka što i jesam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"Poštovani Gringo, pojasnit ću Vam!?

Navela sam tu izjavu iz razloga što nemam nikakav dokument niti rješenje od suda ili centra za socijalnu skrb o skrbništvu niti o visini alimentacije, tu izjavu mi je potpisao u svrhu dokaza za vrtić, da sam samohrana majka što i jesam."

 

Samohrana majka niste, obiteljski zakon ne poznaje termin samohrana/i. To što vrtić radi nije u skladu sa zakonom.

Vaša dužnost je da na sudu pokrenete postupak u kojem će se odlučiti o legitimnim pravima vašeg djeteta: visina uzdržavanja, povjeravanje djeteta jednom od roditelja, susreti u druženja sa drugim.

Dužnost i obveza je svakog roditelja da skrbi oko svog djeteta, a dokument koji spominjete vašem djetetu ne omogućuje ostvarivvanje legitimnih prava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija