Jump to content

kuča stara 100 godina


zetrix

Preporučene objave

Pozdravljeni!

Više godina unazad kupili smo staru sređenu kamenu kuču i to preko nekretninske agencije u vjeri , da če sve biti po pravilims. Sada smo dobili uvjerenje katastra da je kuča bila sagrađena prije 1968. Kvadratura građevine je ok ali naziv građevine je štala. Predpostavljam da se kuča nekad upotrebljavala jedan dio kao stan a drugi kao štala. Izvana je kuča ostala ista u kvadraturi 30m2, a unutrašnjost bivši vlasnik sredio je. Ako neko zna što nam je činiti u ovoj situaciji, bili bi vrlo zahvalni.

Lep pozdrav!

Aleš

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. Kad smo kuču kupili( 2001), več je imala struju i vodu. Kad je bila sređena, to ne znamo. U kupoprodajnom ugovoru stoji da kupujemo kuču sagrađenu na k.č.br....,u naravi koliba i dvorište. Izgleda da trebamo legalizirati to što je bivši vlasnik adaptirao...

lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kada je stari postojeći objekat adaptiran-preuređivan trebalo je za tu prenamjenu (pretpostavljam iz gospodarske zgrade u stambenu) zatražiti i dozvolu shodno ondašnjim važećim propisima, te shodno tome i izraditi geodetski elaborat o promjeni podataka (kulture) i provesti promjene kako u katastru, tako i u zemljišnim knjigama.

u svakom slučaju nabavite kopiju katastarskog plana za tu česticu, izvadak iz zemljišnih knjiga i posjedovni list, te se za savjet obratite geodetu.

pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija