Jump to content

Obustava na plaću nakon tri godine čekanja


zelenaruka

Preporučene objave

Poštovani, obraćam Vam se jer sam nakon što sam godinu dana bio na bolovanju zbog ozljede na radu, vratio sam se na posao i ostao zatečen s obustavom trećine plaće. Slučaj je ovakav. 1998. sam imao sudar za koji sam u potpunosti kriv ja i od toga ne bježim. 2007. (nisam siguran da li zastara postoji) Croatia osiguranje mi je sjelo na plaću do podmirenja iznosa od 19 tisuća i nešto kuna.Pomiren sa tom neizbježnom kaznom, do 2009. sam primao plaću umanjenu za trećinu i kada sam dobio prvu punu plaću ne mogu vam opisati ushit. Dakle od 2009. do 2012. u trećem mjesecu nisam imao nikakve vijesti o nikakavom dugovanju ili ikakvom potraživanju od CO, tako da sam se doslovce rasplakao nakon što sam u poduzeću dobio kopiju rješenja o ovrsi na plaću na iznos od 12 tisuća kuna. Mene boli to što NIKADA nisam dobio nikakav dokument o mom dugovanju i što NIKAKO nije moja krivnja što je poduzeće prestalo isplaćivati odnosno skidati mi s primanja sredstva za podmirenje duga. Dakle, moralno sam sasvim čist ali mi direktorica to ne daje za pravo. Molio bih Vas da mi nakon što pročitate , date barem neku smjernicu kome bih se mogao obratiti za pomoć jer, ponavljam, nisam ja prekinuo plaćanja, nisam ja dobio nakakav dokument, i zadnje zašto je CO čekala toliko dugo ukoliko je došlo do zastoja jer očito su nabili oko 7000 kuna nepostojećih kamata? Hvala unaprijed.

Eugenio Fočić

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvenstveno trebate vidjeti koliko vam je bila glavnica, koliko je iznosila kamata, koliko sudski troškovi te koliko je od toga sve naplaćeno, a onda sve ostale radnje. Tražite obračune plaće prema kojima su vam skidali plaće, a i poslodavac mora imati presudu tj. ovršni prijedloga na temelju kojega vam skida dio plaće i stvari će vam biti jasnije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija