Jump to content

porez na cmv iz 2009


iva40

Preporučene objave

Štovani,

2007.g. sam kupila vozila preko leasing kuće i redovno plaćala rate kao i porez koji bi mi oni svake godine slali. 2010.g.sam prijevremeno otkupila vozilo,tj. morao ga je otkupiti moj suprug jer po nekim pravilima onaj tko je imao vozilo u najmu nije ga mogao dobiti u vlasništvo.Iz leasinga su uredno poslali ostatak duga sa PDV-om i svim što spada i mi smo sve uredno otplatili,prijavili vozilo na supruga i sve je završilo happy endom. Prije 3 dana mi je iz leasing kuće stigla 1.opomena za neplaćanje poreza na cmv za 2009.g. u iznosu 445 hrk i nekakav ostatak duga po nekoj rati ,također iz 2009.-e g. od 0,02 E, sve skupa uvećano za 70 kn troškova opomene . Ja sam prije 1/2 godine bacila sve papirnate dokaze o plaćanju,a sa tekućeg računa ne mogu vidjeti sličan promet.Nazvala sam poreznu upravu,prema njima nemam nikakvog duga,što sam i pretpostavila jer sam porez na cmv plaćala leasingu a oni poreznoj.S obzirom da je leasing kuća redovito svaki mjesec slala i zakasninu ako ne bih platila točno na datum računa, čisto sumnjam da su mi poslali taj račun, inače nemam ni jedan neplaćen račun. Mogu li nešto učiniti po ovom pitanju? Da li mi leasing kuća može ovrhom sjesti na račun zbog ovog duga? Da li ovaj dug ulazi u zastaru nakon 3 godine ( to bi bilo u listopadu 2012.-e, dakle za 5 mj.). Nekako imam dojam da se radi o prevari:tko plati-plati.

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na opomene koje nisu poslane preporučeno i čije primanje niste potpisali ne reagirajte i zanemarite ih. Ne mogu vam naplatiti opomenu ako ne mogu dokazati da su vam je dostavili. Ukoliko je došlo preporučeno, navedite da ste sve dugove podmirili, više niste vlasnik vozila, nikakvog duga nemate, kontaktirali ste poreznu upravu i svi su dugovi podmireni i pozovite se na zastaru pa čekajte reakciju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 9 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija