Jump to content

bračna stečevina, sprečavanje prodaje stana


zmodri11

Preporučene objave

na obiteljskoj kući u vlasništvu mene i mojih sinova izgradio sam stan za malodobnog sina vlastitim sredstvima. Znači obiteljska kuća je osobna imovina a novoizgrađeni stan je ako dokaže vanbračnu zajednicu stečena imovina. Nakon njenog odlaska ista se vrača i protupravno ulazi u stan i sprečava prodaju istog. U to vrijeme nije postojao spor, a od centra za soc rad sam dobio dozvolu za prodaju istog. Kupac ostavio polog za stan i odobren mu kredit za kupnju. Budući da je ista ušla u stan i nije htjela van kupcu sam objasnio situaciju te sam mu morao nadoknadit troškove procjene stana itd. E sad pitanje:

Da li imam pravo tražit nadoknadu troškova koje je prouzročila , za isti stan trebali smo dobiti oko 90 tis.eur i zatvorit postoječe kredite. U međuvremenu stavili su mi spor na sve moguće nekretnine koje imam i koje smo naslijedili, krediti ostali, plača sva u kreditu.

Logično bi mi bilo da mogu tražit tih 90 tis. s kamatama. Da li imam pravo kakvu tužbu podnijet, u međuvremenu je izašla iz stana kad je upisan spor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija