Jump to content

tužba za klevetu


tinaaaa

Preporučene objave

bok, ja sam Tina i imam pitanje!

zanima me kako bi mogla pokrenuti tužbu i uglavnom sva moja prava itd ako ju pokrenem:.. radi se o slijedećem: jedna osoba koja mi je u srodstvu optužuje moju majku za nešto što joj ova nije ni pomislila napraviti i počela je s prijetnjama i telefonskim pozivima čak i ostalim osobama kleveće za nešto što nije napravila? što bih saada trebala da pokrenem tužbu? imamo svjedoke i datume iz tel. poziva nama i tim osobama kojima širi laži, a jel nam treba izravan dokaz, poput snimke poziva itd, radi se o tome da ta žena optužuje nju za to da baca kletve itd na nju pa da joj to uzrokuje zdravstvene probleme! prijetne joj više nisu da možeš jednostavno prijeći preko. a ona to zbilja ne radi, ali toj osobi ne možeš dokazati!!

bila bih vam zbilja zahvalna na pomoći!!

hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Postupak se pokrece pred nadleznim opcinskim sudom. Ono sto je super jest da se kod klevete primjenjuje presumpcija cestitosti tuzitelja.. u prijevodu optuzena ce morat dokazati da je ono sto ona tvrdi istinito. Dakle, Vi kao tuzitelj ne morate dokazivati da je klevetnicka tvrdnja lazna :).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija