Jump to content

Savjet za žalbu-da li se žaliti i kako?HITNO


Mmaestral

Preporučene objave

Doživjela sam nesreću 16.2. - snježni nanosi su zatvorili skoro potpuno ulaz na malo parkiraište područne škole, stala sam na cesti, sa žmigavcem i gledala da li ću moći ući, te da li netko dolazi iz suprotog smijera, jer sam skretala u lijevo. Pošto nikog nije bilo, lagano sam ulazila na parkiralište, i kada sam već skoro sa cijelim vozilom bila unutra,uz udarac sam čula kratak zvuk kočenja-čovjek me je udario u stražnji kraj auta, već na parkiralištu. Cesta je bila prazna, mogao je izbjeći sudar, ali mislim da je prebrzo vozio(udario me na pješačkom i u zoni škole), pa me nije vidio na vrijeme. Policiju sam zvala tokom ispunjavanja izvješća o nesreći jer sam primjetila da gospodinu ne važi vozačka dozvla od 2007.godine(a i do tada mu je bila važeća od 2006.-2007.). Policija je došla nakon nekoliko sati, napuhano je o.oo. promila, potpisala sam to o promilima, a policajac me nije pitao ništa o tome kako je nastao sudar,iako su auti bili maknuti sa ceste. Moj je bio šlepan na kamionu za vuču, njegov u voznom stanju. Pošto sam zatražila od policije izvješće o nesreći, vidjela sam da mene okrivljavaju za oduzimanje prednosti, što znam da nisam napravila jer sam oprezna i u 10 god nisam imala niti jedan prekršaj. odvjetnik mi je rekao da napišem žalbu unutarnjoj kontroli, koja je došla u istragu i rekla da je policajac uzeo moju izjavu. NIJE,jer nije ništa pitao, niti sam potpisala izjavu. Dobila sam rješenje od suda u subotu, sa datumom 20.3., a kraj 5-og mjeseca je, da sam kriva, da plaćam 1000kn kazne, 1174kn troškova,te jedan mjesec oduzimanje vozačke dozvole.

Moje pitanje je: da li da se žalim, jer sam sigurna da dotični čovjek ima veze u policiji, jer je odmah nakon sudara rekao da će zvati svog prijatelja policajca, te se vozi 5 godina bez vozačke, a i unutarnja mi je rekla da skoro svaki mjesec ima neki prekršaj-pa ako on zbog takve vožnje nije u zatvoru, onda nešto nije u redu. Strah me je pisati prigovor, jer u nalogu piše da mi ju mogu povećati na 4000 kn, plus jos troškova. A sumnjam da išta mogu dokazati, jer on ima pun auto svjedoka, ja nikoga. Rekli su mi da sam mogla tražiti vještačenje njegove brzine, ali tek 2 mjeseca nakon sudara, pa je to nemoguće, a tražila bih, da me je policajac na uviđaju pitao išta osim legitimacije, posjedovanja auta, i puhanja za alkohol. Vozačka mi je potrebna za posao,jer radim svaki dan u dVa druga mjesta, i uvijek u različito vrijeme, pa se vozim bar sat vremena na dan. Novaca nemam, jer još plaćam popravak svog auta (10000kn)-novi, plaćam i kredit. Mogu li tražiti bar da kaznu plaćam na rate i oduzimanje vozačke nakon završetka školske godine? Jer, ne vjerjem da ću ikako moći dokazati da nisam uzrokovala nesreću. Što da radim?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

100% ste krivi i to prihvatite.

 

Istek vozačke dozvole nije razlog za automatsku odgovornost kao i za isključenje osiguranja.

 

Slobodno pišite prigovor i bez straha, u njemu treba napisati da ne možete bez vozačke dozvole i da vam treba plaćanje na rate.

 

Sa policijom ste se mogli dogovoriti oko vremena kada da vam traje zaštitna mjera zabrane upravljanja, a sada kada ste angažirali toga nesposobnog i nadobudnog odvjetnika koji je prijavio nadležnu policijsku postaju za sistemsku korupciju, bojim se da ste turom zalupili vratima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru! Napisati ću prigovor, ali nikad neću prihvatiti da sam kriva jer me je čovjek udario na bankini, ja sam se kretala kao puž, zbog toga jer je led i snijeg, ali kada sam kretala, nije nitko nadolazio, ako sam kriva, kriva sam jer sam prepažljiva, i sad plaćam za to. Bolje da se vozim kao manijak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija