Jump to content

zakon o poticaju za mlade


christy_os_

Preporučene objave

ovaj novi zakon da se stručno osposobljavanje mladih plaća 1600kn,na koga se odnosi?sve koji završe bilo koji fakultet znači pravni, pedagoški,medicinu ...ili?molim za pojašnjenje..jer upravo završavam pravo i čitajući prijedlog toga zakona sve mislim krivo vidim,nije istina da je to prihvaćeno!

I da odnosi li se taj zakon ukoliko se odrađuje pripravnički kod odvjetnika?

Hvala

uređeno: od christy_os_
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da se taj zakon ne odnosi na odvjetnike i javne bilježnike. Zakon se odnosi na sve koji su završili fakultet, a odnosi se i na osobe koje su završile srednju školu i nemaju radnog iskustva u struci. Osobno mi je taj zakon katastrofa jer sam za vrijeme faksa radila (izvan struke) i imam upisan radni staž 1 g i 6 mj pa sad lijepo nakon završenog Pravnog fakulteta ne mogu naći posao. Na stručno osposobljavanje ne mogu jer je zakonom propisano da se može imati do 1 g staža u mirovinskom osiguranju ( a i u tom slučaju uzimaju ljude bez radnog iskustva jer ako imaš upisan makar i dan staža izvan struke, poslodavac treba za tebe plaćati doprinose za zdravstveno osiguranje), a odvjetnici i javni bilježnici prvo pitaju da li za mene mogu dobiti poticaje (što ne mogu jer, opet, imam radno iskustvo izvan struke). Ispada da bi bilo bolje da se nisam trudila, da nisam uz studiranje i radila jer sad od svega imam više štete nego koristi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija