Jump to content

Ovrha zbog duga T-mobileu, molim pomoć


AndyWolf

Preporučene objave

Molim za pomoć iskusnije ljude i naravno one sa znanjem jer sam u potpunosti zbunjena.

Pokušati ću biti što kraća.

 

Prije tri godine imala sam mobitel kupljen u T-mobileu na pretplatnički ugovor za 1kn koji je imao bug, spajao se na internet, te ja to ne bih zamijetila. Zamijetila sam to tek kada sam otišla na put u UK na osam dana kada je to dovelo do računa od tisuću i nešto kuna (ne mogu se sjetiti točnog iznosa). S obzirom da sam bila u srednjoj školi i imala 18 godina, koliko se sjećam moj otac i ja smo kratko razgovarali o tome, te sam ja odlučila prodati mobitel uz napomenu da ima tu grešku. Nakon nekog vremena smo izgleda i otac i ja zaboravili na taj račun (valjda se zagubio) te sam ja mislila kako ga je on platio, a on je izgleda mislio kako sam ja to platila.

 

Želim napomenuti da u pune tri godine, apsolutno nikada nije stigla niti jedna opomena od T-mobilea, niti išta. Sada sam redovna studentica koja živi u Zagrebu, i prije dva mjeseca kada sam išla podići novce na banci sam saznala da mi je ovrha sjela na sve račune i da su blokirani - dug iznosi skoro 3000 HRK. Kako mi nije bilo jasno o čemu se radi, iz banke su me uputili u FINA-u, gdje sam i otišla, te saznala da se radi o tome dugu od prije tri godine.

 

Iskreno, ne znam što ću niti zna moj otac jer mi to ne možemo platiti odjednom. Ono što mi nikako nije jasno jest kako su mogli to napraviti, a da me u tri pune godine nisu ni na koji način pokušali kontaktirati. Niti sam dobila na svoju adresu ikakav oblik opomene, niti ikakvo rješenje o ovrsi, apsolutno ništa.

 

S obzirom da je mobitel davno prodan, ja zaista ne znam kako da im dokažem da se ne radi o mojoj rastrošnosti, već da je bio problem sa mobitelom.

 

Kako i što sada dalje? Kako su mi prošli ispiti na fakultetu, razmišljam pronaći posao preko ljeta kako bih dug platila, no nikako ne mogu prijeći preko činjenice da za dug nisam niti znala dok mi nisu sjeli na račune.

 

Molim za bilo kakav savjet (po mogućnosti u detalje jer nikada nisam imala ovakvih problema).

 

Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imate bezbroj ovakvih slučajeva pa prosurfajte. Možda Vam je u nazad nekoliko godina pokušana dostava rješenja o dostavi ali kada ste dobili onaj papirić niste išli po poštu i malo po malo pismeno završilo na oglasnoj ploči i time se smatra da ste dobili u ruke. Jer nema izbjegavanja primanja pošte više.

 

Ne možemo znati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija