Jump to content

Nepropisno parkiranje - prometni redari


azzie83

Preporučene objave

Danas sam dobio kaznu za nepropisno parkiranje na plaži u Puntu. Naime parkirao sam uz cestu kao i svi drugi jer ne želim davati 30 kn za privatni parking. Dočekala me kazna za prekršaj po čl. 82 stavak 1 točka 12 ZSPC-a. Da se razumijemo, znak zabrane parkiranja i zaustavljanja postoji čim se uđe na famoznu cesticu do plaže, međutim ono što mene muči je sljedeće: u obrazloženju kazne stoji da sam parkirao na dijelu ceste gdje bi širina slobodnog prolaza od zaustavljenog ili parkiranog vozila do neisprekidane uzdužne crte na kolniku ili do neke zapreke na cesti bila manja od 3 m odnosno do suprotnog ruba kolnika manja od 4 m, u krugu od 3m od posebnim oznakama na kolniku označenog podzemnog ili nadzemnog hidranata.

Ta cestica je do prošle godine bila bijeli put i sada kada je asfaltirana nema niti 3 m širine a oznake na kolniku ne postoje. Da li se mogu žaliti da su mi kaznu trebali dati eventualno jer sam parkirao tamo gdje nije dozvoljeno s obzirom na prometni znak? Kaznu sam dobio od Općine Punat, Prometno redarstvo. Koje su uopće njihove ovlasti? Kome se žalim? Njima ili čekam prekršajni nalog pa se onda sucu žalim?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Prekršaj je evidentan, prometno redarstvo ima ovlast nadzora prometa u mirovanju, slaba strana kazne je da nije utvrđen počinitelj, prigovor se podnosi tijelu koje je izdalo prekršajni nalog, a ukoliko se priloži u nadležni sud po mjestu počinjenja prekršaja sud ga ne smije odbiti.

 

Ne možete se prigovarati na prekršajni nalog dva puta, a presuda suda na obvezni prekršajni nalog je konačna i na nju nemate pravo žalbe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija