Jump to content

promijeniti mišljenje


nimarmat

Preporučene objave

moj suprug nakon smrti oca prihvača svoj dio i odriče ga se u korist majke.

majka prihvaća svoj i njegov dio.brat uzima svoj dio, i te su izjave dane na zapisnik i potpisane od strane svih 3 nasljednika. Međutim, dolazi do prekida ostavinske rasprave, te se majka

i drugi sin upućuju na parnicu jer dolazi do spora oko utvrđivanja visine udjela u nasljedstvu, naime, drugi sin (brat mog supruga) spori majčinu bračnu polovinu.

ta parnica traje već godinama i još nije gotova, slijedom toga nije gotova ni ostavinska rasprava, tj još nije doneseno rješenje o nasljeđivanju.

majka je mom suprugu obećala da će napisati oporuku u kojoj će sve ostaviti njemu, ako joj se on odrekne svoga dijela, napominjem da je dogovor bio usmeni i da sud nije upoznat s tom činjenicom. On je svoj dio dogovora ispunio, a ona se naglo predomislila i sada odbija napisati oporuku, čak prijeti ucjenama i izbacivanjem iz stana.

Da li je moguće da suprug povuče, tj. promijeni svoju nasljedničku izjavu budući da ostavinska rasprava još nije okončana (negdje sam pročitala da je mijenjanje izjave moguće do okončanja ostavinske rasprave), i ako je što treba poduzeti.

Pomoć molim, zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 8 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija