Jump to content

pod budnim okom susjeda..kud god krenuli!!


lora0

Preporučene objave

Pozdrav svima!

Imam problem a neznam opd kuda ga poceti rijesavati. Naime, moj susjed ima tri prozora na svojoj kuci koja gledaju u moje dvoriste koji su postavljeni u visini ramena, taman toliko da moze neometano promatrati sve sto se događa u mom dvoristu. Kucu smo kupili prije 7 godina i sve to vrijeme nekako smo podnosili njihovo neprekidna pracenja svega sto se događa u nasem dvoristu, međutim u zadnju godinu dana postalo je ne podnosljivo. Čak smo pogled na nasu terasu zastiltili neprozirnim najlonom.Rekli smomu u nekoliko navrata da postavi na prozore zamagljena stakla, međutim, on uporno tvrdi kako on ima pravo na te i takve prozore, jer je nekada vlasnistva zemljista na kojoj je izgrađena nasa kuca slozila se sa time da on postavi te prozore. Naravno, onda ovdje nije postojala kuca vec njen vrt.To je bilo prije tridesetak godina, i znamo da on nema pisani pristanak od te susjede koja je vec odavno pokojna. Uz ostalo, imamo svjedoke koji su susjede ne jednom vidjeli kako se naviruju kroz prozor, pa cak i svjedokinju kojoj je susjed rekao da on zna do tri sata u noci sjediti u kupatilu i promatrati sto se kod nas događa. Moze lime netko uputiti sto mogu i gdje poduzeti i na koji nacin susjeda prisliti da postavi na prozore zamagljena stakla! Ako cu morati rijesavati slucaj putem sudkog spora, tko na kraju snosi troskove suđenja? Mislim da mu je dovooljno uredno izlaziti pred kucu svaki puta kad odlazimo od kuce i pratiti u kojem smjeru odlazimo i tko odlazi....Molim pomoc jer je situacija vise nepodnosljiva.

Unaprijed zahvaljujem !!...pozz!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znaci, ipak moram pokrenuti sudsku parnicu. Za dokazivanje uznemiravanja se ne bojim, jer mi je vec puno prijatelja savjetovalo da moram nesto uciniti, i vecina ih je spremna posvjedociti na sudu. Uz ostalo, susjed je dobio i prekrsajnu jer me udario preko međe, platio je 6000 kn, sto ce mi biti jos jedan plus kod dokazivanja. I zanima me dali bih bilo dobro da susjedu uputim jednu pisanu zamolbu nebi li imala dokaz da smo ga trazili da postavi zamucena stakla. Kako nisam nasla na forumu slican slucaj, molim ako me moze netko uputiti gdje i sto moram podnijeti na sudu ?...Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija