Jump to content

Velka rupa u zakonu HZZO-a!


bajker2

Preporučene objave

Prije neki dan imala sam nezgodu vraćajući se sa posla poslije 22h. Zbog nečijeg nemara u betonu na nogostupu odsjekli su željezni stupac na nekoliko cm iznad asfalta i tako ostavili na neosvjetljenom mjestu. Zapela sam i pala i slomila ruku. Priznato mi je pod ozljeda na radu. Odmah sam otišla na odjel za hitnu medicinu u Topuskom. Tamo su mi stavili imobilizaciju zbog sumnje fracture i dali uputnicu za hitnu kirurgiju u Sisku. Na moj upit zašto mi nisu dali putni nalog rekli su mi da hitna medicina ne izdaje putni nalog i da ga tražim od svog liječnika. Otišla sam kod svog liječnika opće medicine koji mi je dao uputnicu za kontrolu kod traumatologa i putni nalog ali za uputnicu koju on nije izdao mi nemože dati nego hitna medicina. Otišla sam opet na hitnu medicinu i opet su mi odbili dati putni nalog. Doktorica sa hitne je otišla kod mog liječnika i pokušali jedan drugog ubijediti tko mi treba dati putni nalog ali bezuspješno, opet sam ostala kratkih rukava. Drugi dan sam nazvala HZZO pravnu službu i na moj prigovor je rekla da pošaljem zahtjev za povrat novca uz nalaz kao dokaz da sam bila kod liječnika u Sisku jer imam pravo na putni trošak jer je bila ozljeda na radu. Ali nelogično je to da bez obzira kakve vrste bila ozljeda ako hitna medicina nemože pružiti adekvatnu pomoć i šalje dalje da uz uputnicu bi trebali izdati putni nalog jer je Sisak udaljen više od 50km. Ja bih razumila da su mi oni pružili prvu pomoć i sa tim da mogu čekati svog liječnika do drugog dana poslijepodne pa u redu, ali su rekli da prijelom nesmije čekati jer neznaju kakve je vrste zbog mogućih posljedica. Molim nekoga ako zna kome se obratiti i ovu glupost ispraviti jer očito netko nije svoj posao odradio kako treba.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Već si se obratila na pravu adresu i vjerujem da će i tamo biti ne samo rješen tvoj slučaj već i problem proslijeđen na rješavanje.

 

Naime, da bi u ovom slučaju sve bilo prema pravilima igre treba promijeniti i neke odredbe Zakona i provedbenih propisa (Pravilnika o pravima), a znamo tko donosi izmjene i dopune Zakona (Sabor) a tko ovo drugo (Upravno vijeće HZZO), no osobnog sam mišljenja da se u tvom slučaju radi o iznimci zbog koje čak ni sve ovo uopće nije potrebno, naime Zavod za hitnu medicinu mogao je (pa i trebao) dati nalog za sanitetski prijevoz Domu zdravlja ili sam izvršiti taj prijevoz i da su to učinili svega ovog ne bi bilo.

 

Dakle ne radi se o nikavim velikim rupama nigdje kako to navodiš u naslovu posta već izgleda o propustu Zavoda za hitnu medicinu gdje si primarno koristila zdravstvenu zaštitu, a taj se propust iznimno može ispraviti na način da ti se prizna to pravo, a trošak će snositi onaj tko je prijevoz morao osigurati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hitna medicina mi je odmah dala do znanja da nemam pravo na prijevoz sanitetom jer nisam životno ugrožena. Dali su mi uputnicu za hitnu kirurgiju bez putnog naloga jer ga " Hitna medicina ne izdaje " i na kojeg inače imam pravo. Ovo ni onaj sa fakultetom nebi razumio. I ovo nije bio samo moj slučaj u Topuskom nego u razgovoru o ovoj temi sa ostalim mještanima sam saznala da je bilo još mnogo takvih slučajeva. Nedavno su na hitnoj zaprimili pacijenta koji boluje od karcinoma. Trebao je hitno detaljnije pretrage i uputili su ga u Karlovac (udaljen više od 50 km) sanitet nisu dali nego uputnicu bez putnog naloga. Ne bih htjela da ostane na ovome nego bi se htjela obratiti nekome iznad HZZO-a iz Siska jer i u Sisku tvrde da hitna medicina ne izdaje putne naloge. Ako mi možete pronaći neki email u ministarstvu koji se bave ovakvim problemima bila bih vam veoma zahvalna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija