Jump to content

Legitimacija


mariodbk

Preporučene objave

Policijski službenici imaju pravo na to, dapače to su dužni raditi jer ih se za to i plaća.

 

Pročitajte jedan naš članak.

 

http://www.legalis.hr/forum/entry.php/9-Zaustavljanje-vozila

 

Ne postoje nikakve potvrde da je vršena kontrola i to se ne izdaje. Zapravo postoje ako upravljate vozilom koje se opremljeno prastarim tipom tehografskog uređaja pa vam je policija naredila da ga otvorite i date na uvid tahografski listić.

 

U članku 4. stavku 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama je propisano da nadzor i upravljanje prometom, nadzor vozila, vozača i drugih sudionika u prometu na cestama obavljaju policijski službenici ministarstva nadležnog za unutarnje poslove, a što znači da od prvog do zadnjeg centimetra cesta ste podložni kontroli policije.

 

Policija ima pravo kontrolirati sve, građane, osobe s imunitetima, strane vojne snage, a naravno da postupanja prema svima nisu ista - ovisno o Ustavu, zakonima i međunarodnim ugovorima.

 

Istina je da je policija objavljuje pozicije na kojima će se vršiti mjerenje brzine kretanja vozila, mediji to koriste prikupljanjem raznih sponzora koji prodavaju proizvode koje kupuju vozači koje zanimaju te pozicije, ali policija se ne mora striktno pridržavati tih objava, niti mediji snose bilo kakvu materijalnu odgovornost ukoliko objave pogrešne pozicije.

 

Dakle, nikakve ranije objave nisu obavezne.

 

Ukoliko želite da se vozite cestom a da vas policija nema pravo zaustaviti, izgradite sami svoju cestu, dobro ogradite ulaz da vam nitko ne može ući i uživajte, ali opet pri biranju lokacije ceste vodite računa da to zemljište ne graniči i nije na putu od javne prometnice prema državnoj granici jer i tada policajci ponovno mogu upasti i izvršiti kontrolu onog za što su zaduženi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija