Jump to content

Odvjetnički vježbenici - razmjena informacija


terminator

Preporučene objave

Čitajući postove cijenjenih članova ovog foruma, primijetio sam kako nedostaje kvalitetna i pravodobna informacija o tome gdje i pod kojih uvjetima se mogu vježbenici (općenito diplomirani pravnici bez pravosudnog ispita) zaposliti u odvjetničkim uredima odnosno državnim službama. Iako sam svjestan ogromne konkurencije i/ili kompeticije među pravnicima uopće, a osobito među vježbenicima, zbog više razloga, no jedan je svakako hiperprodukcija isitih na pravnim fakultetima u našoj zemlji kao i vrlo izražena korupcija i nepotizam prilikom zapošljavanja na takvim mjestima kao posljedice, primjerice, nedostatnih/neučinkovitih mehanizama kontrole, koji bi svakome, u približno jednakoj mjeri, pružili šansu za posao, smatram da bi bar članovi ovog foruma, za koje pretpostavljam da su mahom diplomirani pravnici s malo ili nimalo praktičnog iskustva u pravnoj struci, trebali jedni drugima pružiti objektivne i pravodobne informacije o zapošljavanju u određenim odvejtničkim uredima ili državnim službama, za koje isti doznaju da su raspisani. Primjerice, prije svega se to odnosi na velika urbana središta poput Osijeka, Zagreba, Rijeke i Splita. Slične informacije, naravno, moguće je dobiti i u Odvjetničkoj komori, no iste ne sadržavaju bitan elemnt zbog kojeg ovakvi forumi imaju primarnu svrhu. Osobno iskustvo!!!!! Dakle, ako netko od forumaša sazna relevantne informacije o tome koji odvjetnički uredi odnosno državne službe (ministarstva) , u kojem gradu, zapošljavaju vježbenike, tražeći pritom određene uvjete za njihovo primanje u radni odnos, isti bi, bona fide naravno, takve informacije, ali s jednim osobnim osvrtom, uključujući recimo prijašnja iskustva drugih osoba koja su radila u tim uredima/službama, procijenjen stupanj utjecaja tzv."štele" ili nešto treće, pružile na uvid drugim članovima ovog foruma i tako stvorile nužnu, a možda i presudnu, prednost pred drugima u traženju (željenog) posla u takvim tvrtkama. Jer, ruku na srce, članovi ovog foruma možda predstavljaju tek 1% dipl. pravnika u potrazi za poslom, tako da je solidarnost i kolegijalnost među istima, ne poželjna nego i, rekao bih, neophodna. Nadam se da ćete moj prijedlog prihvatiti i da će ovaj forum uskoro postati središte razmjene kvalitetnih, točnih i pravodobnih informacija o uredima, službama ili tvrtkama koje pružaju poslovnu šansu mladim i ambicioznim pravnicima. Sa svoje strane ću sve učiniti da se to i ostvari...... :-P

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ministarstvo pravosuda je objavilo u NN 24.5.2006

 

Klasa: 112-06/04-01/15

Urbroj: 514-06-02/2-06-22 od 18. V. 2006. (1091)

Ministarstvo pravosuđa, Dežmanova 6 i 10, na prijedlog čelnika pravosudnih tijela objav­ljuje

 

NATJEČAJ

za primanje vježbenika – diplomiranih pravnika radi zasnivanja radnog odnosa na određeno vrijeme

Trgovački sud:

u Dubrovniku 1 sudački vježbenik

u Rijeci 1 sudački vježbenik

Općinski sud:

u Dubrovniku 1 sudački vježbenik

u Jastrebarskom 1 sudački vježbenik

u Kutini 1 sudački vježbenik

u Makarskoj 2 sudačka vježbenika

u Poreču 1 sudački vježbenik

u Rijeci 3 sudačka vježbenika

u Sisku 2 sudačka vježbenika

u Splitu 6 sudačkih vježbenika

u SvetomIvanu Zelini 2 sudačka vježbenika

u Županji 2 sudačka vježbenika

Općinsko državno odvjetništvo:

u Osijeku 2 državnoodvjetnička vježbenika

Županijsko državno odvjetništvo:

u Osijeku 2 državnoodvjetnička vježbenika

u Šibeniku 1 državnoodvjetnički vježbenik

Na natječaj se mogu javiti osobe oba spola.

U državnu službu ne može biti primljena osoba za čiji prijam postoje zapreke iz članka 49. Zakona o državnim službenicima.

Vježbenička praksa traje dvije godine.

Prijavi treba priložiti:

– životopis (dva primjerka)

– preslik domovnice,

– preslik diplome pravnog fakulteta,

– uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak i da nije osuđen za kaznena djela iz čl. 49. t. a) Zakona o državnim službenicima

– preslik radne knjižice (stranice 6 i 7 na kojima su sadržani podaci o zaposlenju i stažu),

– preslik svjedodžbe o ocjenama dobivenim na ispitima iz svih predmeta, potvrde o ocjeni iz diplomske radnje i duljini studiranja.

Prijave uz tražene isprave podnose se Ministarstvu pravosuđa, Dežmanova 6, Zagreb, u roku 15 dana od objave u Narodnim novinama. Zakašnjele prijave neće se razmatrati, a na nepotpune prijave primijenit će se odredbe Zakona o općem upravnom postupku.

Rezultati natječaja priopćit će se kandidatima u zakonskom roku.

 

Ministarstvo pravosuđa Zagreb

 

 

 

sretno! ( sad sam to slučajno vidla, a dugo sam čekala da objave natječaje za sud.... na kraju sam nasla kod odvjetnika i sad cu tamo i ostati)

 

A vama sretno! Podrzavam bilo kakvu razmjenu informacija

znam koliko su u komori neefikasni

ne preostaje ti nista nego da ih zivkas i stalno pitas jeli ima koji novi odvjetnik da traži vjezbenika

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ah, da... evo malo komentara i onih zlobnih.. Hvala kolega što ste objavili natječaj koji je objavljen u NN..

Zaista sumnjam da osobe koje prate ovu stranicu da ne prate i stranicu Narodnih novina.... Postoje i oni ljudi, koji doslovno se ne javljaju na natječaje, sve dok im "veza " ne javi na koji da se jave! ili se itekako zna dogoditi, da se sinčiću izmisli mjesto, tada se i natječaj prlagodi.. Mnogi su ljeni, traljavi i nezainteresirani... vjerovali ili ne.. Pa prema tome, malo sam protivnik da se širi krug informacija o natječaju.. Natječaj je dostupan i javan.. ali zašto bi ga sada gurali i furali na sve strane.

 

TKO JE NEZAPOSLEN I ZAISTA TRAŽI POSAO, TAJ ĆE SE UVIJEK JAVITI NA OBJAVLJENI NATJEČAJ.. iako zna da neće proći, javit će se!! ovo sve radi toga da mi ipak ne dođu oni "koji prolaze"... Narode, koliko se god mi volili i uvažavali međusobno, posao je posao..

Mene nije nitko tetošio pa ne moram ni ja nikoga..

 

Ne želim biti zlurad... jer zaista nisam takav... bio sam na mnogo natječaja i često te i vrlo poznati znaju iznenaditi i lagati čitavo vrijeme.. Da, razočaran sam..

Uzdaj se u use i svoje kljuse, što bi narod rekao...

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ova poruka nije vezana za ovu temu, pa se zbog toga ispričavam..

 

Reakcija je vezana za "studentski kutak" gdje su urednici uveli obaveznu registraciju... draga Ana je očito bila ponukana reakcijama i tekstovima famoznog "Bobija"... i sada svi zbog njega moramo da trpimo... kao i jednog "nepismenog" fantoma koji se počeo ubacivati na teme... :čekić: :mir:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ma znam da je svatko tko zaozbiljno trazi posao vec vidio natječaj u NN ali sam ga ipak copypejstala jer mi je bio prava senzacija. Ne očekujem da me svatko razumije , ali nakon 2 mjeseca trazenja posla.... svako jutro na net pa gledas u nn, na moj posao, na posao.hr, na hzz.web i moliš boga da konačno izade neki natječaj od Ministarstva pravosuda a ono nista pa nista..... Nekako mi je to pretrazivanje oglasa preslo u naviku, samo sam htjela pomoći ( a nije da na ovom forumu nema mjesta za natječaje)

 

Jedan od tih sudova mi je 10 min od doma, neznam jel da se prijavim, jer sad sam kod odvjetnika i vec sam odustala od ideje da idem na sud i odvjetnik je zbilja okej prema meni, ne bih ga htjela ostaviti...ali ipak.

da je bar taj natječaj izasao prije mjesec ili dva, a sad znam da će ga rjesavati jos 4 mjeseca minimalno, pa ako se ja počupam sa odvjetnicima, ne bi bilo loše imati rezervu.

 

 

#### ga, kad sam controlfreak :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija