Jump to content

opozivanje punomoći_podnesak sudu


alogarus

Preporučene objave

Vlasnici smo više od polovine kuće na moru i preko vanknjižnog vlasništva , a kasnije na temelju nepoznatog boravišta uknjižili smo se na svoj dio kuće i platili porez.

 

Druga polovica kuće je na mnogo djelova i jedan od vlasnika nas tuži tražeći cijelu kuću u svoju korist.

Naš odvjetnik godinama vodi taj slučaj i u zadnjoj presudi suprotna stanka je dobila cijelu kuću ali bez mogućnosti uknjižbe.Mi smo uložili tužbu na to koja je trenutna na županijskom sudu.

 

Treći vlasnik je uložio novu tužbu protiv nas tvrdeći da je on nasljednik cijele kuće.

 

1.Tužbu nismo nikada dobili na ruke jer se dogodila pogreška, naše ime je krivo napisano i tužba nam nikada nije uručena, a za nju smo saznali preko strica koju ju je dobio i koji je sa nama skupa vlasnik.

2. ISTI ODVJETNIK koji nas godinama brani je ujedno i odvjetnik treće osobe koja nas tuži !!!!!

3. Kuća se prodaje na internetu preko agencije za nekretnine od stane nekog što nas tuži ? i agencija tvrdi da ima uredne papire??

 

KUća je veoma atraktivna i dosta vrijedi, u nas je familiji godinama jer nam je stric tamo živio do smrti..

 

Zvali smo USKOK koji se ograđuje , a HOK je rekao da prijavimo pa kad bude vremena će pogledat.

 

Ne želimo samo oduzeti punomoć odvjetniku jer on već godinama radi na slučaju i pitanje je za koga zaista radi i kakve argumente ima pa nas je toga strah.

 

Savjetovali su nam da napišemo PODNESAk općinskom i županijskom sudu sa cijelom situacijom, sukob interesa radi odvjetnika, greške u tužbama i mnoge druge.

 

Da li je moguće da se odvjetnik izuzme sa slučaja, da se slučaj poništi, da mu se oduzme licenca jer je ovo stvarno van svake mjere ponašanja.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovana,suvise ste to udrobili u jedan post,pa da malo pojednostavimo.

Radi se o nekretnini koja se nalazi u suvlasnistv vise osoba.

Nadalje,vi ste se na temelju presude ili drugog pravnog akta uknjizili na kako kazete vise od 1/2,pa me interesuje protiv koga je uknjizba provedena,odnosno koga ste vasim upisom brisali iz zemljisnih knjiga,i koji pravni osnov je bio za podnosenje tuzbe,odnosno temelj stjecanja vaseg prava vlasnistva na vise od 1/2.

Nakon toga vas tuzi jedan od suvlasnika druge polovice nekretnine,te me interesuje koliko ima suvlasnika taj drugi dio nekretnine i sta je s njima,odnosno kakav je njihov status u nastalim desavanjima,dali su i oni obuhvaceni istom tuzbom ili su zajedno sa tuziteljem na jednoj strani.

Sud usvaja tuzbeni zahtjev te osobe i vi fakticki gubite parnicu u prvostupanjskom postupku,kako glasi presuda,ocito da je usvojem tuz.zahtjev kojim se deklarise pravo vlasnistva te osobe na cijeloj nekretnini,medjutim navodite bez prava uknjizbe,malo nejasno da se stekne vlasnistvo koje se nemoze uknjiziti,polazeci od pravila da se pravo vlasnistva stjece uknjizbom postavlja se pitanje sta je onda stekla ta osoba,jer ste vi i dalje knjizni vlasnici na dijelu nekretnine koji je bio predmet tuzbe.U obrazlozenju presude,sud je morao objasniti razloge donosenja takve presude pa malo to pogledajte.Vi kako kazete ste na tuzbu odgovorili tuzbom,e sad dali ste se krivo izrazili,ili ste ulozili zalbu na presudu te je postupak trenutno na Zupanijskom sudu,ako je zalba u pitanju,navedite koji dio presude ste pobijali zalbom i razloge za zalbu..

Da se stvar dodatno zakomplikuje,navodite da se pojavljuje treci suvlasnik koji samo vas tuzi,a trazi priznavanje vlasnistva nad cijelom nekretninom,zasto samo vas je nejasnoca,sta je sa ostalima,ako trazi cijelu nekretninu u svoje vlasnistvo,onda su mu svi upisani suvlasnici prepreka za uknjizbu,te je morao tuzbom sve objediniti kao tuzene,a ne samo vas.

Jasno je da odvjetnik koji vas zastupa nemoze ispravno obavljati posao,ma kako on govorio da je objektivan,jer zastupa drugu stranu koja je vas tuzila,te glede toga trebate otkazati ovlastenja koja ste dali istom odvjetniku,a sto mozete uvijek upucenim podneskom sudu pred kojim se vodi postupak,pozivom na broj predmeta.

To sto klijent istog odvjetnika prodaje kucu moze objestit macku o rep,ta kuca je toliko nesredjena da bi onaj ko bi kupio istu nekretninu napravio sebi problema.Kako moze prodavati nekretninu na kojoj je u toku dva odvojena sudska postupka,nadalje na istoj tj.na vise od 1/2 ste vi upisani kao vlasnici,dok na drugoj polovini ima vise suvlasnickih dijelova,pa mi stoga vi recite ko je spreman kupiti tak nesto.

Ovu temu ste trebali objaviti u podforumu stvarnog prava koji je vise posjeceniji i gdje bi dobili vise odgovora.

Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija