vicro objavljeno: 30. studeni 2012. Dijeli objavljeno: 30. studeni 2012. Poštovanje! Imam kratko pitanje. U ovrhu se prigovorom umiješala treća strana kojoj je sud naložio da "pokrene parnicu protiv stranaka radi proglašenja ovrhe nedopuštenom". Ovrhovoditelj prigovor treće osobe smatra neosnovanim dok ga ovršenik smatra osnovanim i to su izjavili sudu. Sad mi nije jasno protiv koga se treba pokrenuti parnica: - protiv ovrhovoditelja i ovršenika jednom tužbom - protiv ovrhovoditelja i ovršenika, ali za svakog ide posebna tužba - samo protiv ovrhovoditelja - samo protiv ovršenika Zbunjuje me ovaj dio "protiv stranaka". Hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
renvoi odgovoreno: 30. studeni 2012. Dijeli odgovoreno: 30. studeni 2012. Sad mi nije jasno protiv koga se treba pokrenuti parnica: - protiv ovrhovoditelja i ovršenika jednom tužbom - protiv ovrhovoditelja i ovršenika, ali za svakog ide posebna tužba - samo protiv ovrhovoditelja - samo protiv ovršenika Tužba se podnosi protiv ovrhovoditelja i ovršenika, tako što je treća osoba tužitelj a ovrhovoditelj i ovršenik su tuženici. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
vicro odgovoreno: 3. prosinac 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 3. prosinac 2012. Puno hvala na odgovoru! Još jedno pitanje - može li tužbu i svu ostalu dokumentaciju u sudsku pisarnicu donijeti bilo tko ili to može samo tužitelj, tj. osoba koja ima njegovu punomoć? Hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.