Lina06 objavljeno: 3. prosinac 2012. Dijeli objavljeno: 3. prosinac 2012. Poštovani, imam pitanje u vezi alimentacije. Moj otac je HRVI 100%, te kao takav ima pravo na njegovatelja. On i moja majka su rastavljeni već dugi niz godina a on nikad nije plaćao alimentaciju za mene i moju sestru. Međutim, moja je majka, za sve to vrijeme, bila prijavljena kao njegova njegovateljica te je primala plaću pa on sada smatra da je time kompenzirao neplaćanje alimentacije za nas. Ona je nedavno dala otkaz na to radno mjesto, pa me zanima imam li ja sada pravo tražiti alimentaciju i zaostatke? Imam status redovnog studenta ali sam na parcijali pa ne znam da li to igra kakvu ulogu, kao i činjenica da sam prije ovog fakulteta bila upisana na drugi ali nisam pala godinu nego se ispisala nakon mjesec dana. Također, voljela bi znati postoji li način (ako je uopće moguće) da tražim/dobijem alimentaciju i zaostatke bez tužbi i žalbi protiv svoga oca ili kako uopće to sve funkcionira.. Zahvaljujem. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
iva-202 odgovoreno: 28. ožujak 2013. Dijeli odgovoreno: 28. ožujak 2013. Čudim se da ti nitko nije odgovorio. Sve zaostatke imaš pravo dobiti, do trenutka kad prestaješ biti redovni student.Ali moraš podnijeti tužbu protiv oca. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
renvoi odgovoreno: 28. ožujak 2013. Dijeli odgovoreno: 28. ožujak 2013. Pretpostavljam da je presudom, kojom je razveden brak Vaših roditelja, odlučeno koliko Vam je otac dužan plaćati alimentaciju. Temeljem te presude možete predložiti ovrhu na npr. njegovoj mirovini. Imate pravo na alimentaciju od onog dana koji Vam piše u presudi uvećano za zatezne kamate. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
SUNRISE08 odgovoreno: 31. ožujak 2013. Dijeli odgovoreno: 31. ožujak 2013. Pretpostavljam da je presudom, kojom je razveden brak Vaših roditelja, odlučeno koliko Vam je otac dužan plaćati alimentaciju. Temeljem te presude možete predložiti ovrhu na npr. njegovoj mirovini. Imate pravo na alimentaciju od onog dana koji Vam piše u presudi uvećano za zatezne kamate. Svakako imate pravo na alimentaciju i smatram da nije potrebna tužba nego sa presudom o razvodu braka(gdje je također naveden iznos alimentacije)napraviti ovrhu nad očevim primanjima Imate također pravo za taj postupakbesplatnog odvjetnika kojeg mozete zatraziti u Hrvatskoj odvjetničkoj komori Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
afrodita21 odgovoreno: 3. travanj 2013. Dijeli odgovoreno: 3. travanj 2013. Poštovani, moji roditelji su razvedeni već 4 god. Redovna sam studentica i otac mi plaća alimentaciju od 600kn (koju sam dobila sudski jer je on nije htio uplaćivat). Ono što me zanima je imam li pravo na veći iznos alimentacije budući da sad studiram, a tih 600kn mi je određeno dok sam pohađala srednju školu. Unaprijed hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
snowdrop odgovoreno: 3. travanj 2013. Dijeli odgovoreno: 3. travanj 2013. Imate pravo jer je Vas argument da su Vam se zivotni troskovi povecali. To pravo ostvarujete sve dok redovito izvrsavate svoje studentske obaveze. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
newbie odgovoreno: 4. travanj 2013. Dijeli odgovoreno: 4. travanj 2013. ...ali to trebate zatražiti tužbom, sada vi, a ne majka u vaše ime kao za maloljetno dijete nekoć. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.