Jump to content

vincenzo

Preporučene objave

Živim u zgradi izgrađenoj 2003 godine. Dakle, zgrada koja ima 12 stanova po glavnom projektu i još 2 u potkrovlju , u prenamijenjenom prostoru (trebale su biti zajedničke prostorije). Građevinska i lokacijska dozvola su ishođene, ali uporabnu dozvolu nismo dobili zbog prenamjene prostora, odnosno zbog toga što investitor nije zatražio dopunu glavnog projekta po kojemu se zgrada i gradila. 21.09.2012 godine ministarstvo je uputilo poziv za legalizaciju , jer u protivnom stupa na snagu rješenje o rušenju (čega, ne znamo; poziv nitko od stanara -vlasnika nije dobio kao ni rješenje od ministarstva.) Mi kao stanari predmnijevamo da je rješenje uručeno investitoru, a on ga je dao svome sinu koji i živi u nelegalno sagrađenom dijelu zgrade. Dakle, moje pitanje je:

1. tko treba snositi troškove legalizacije, da li oni stanari koji žive u nelegaliziranom dijelu zgrade, investitor ili svi stanari.

2. ako se ne podnese zahtijev za legalizaciju do 31.12.2012 , da li će država prisilno legalizirati zgradu , iako je doneseno rješenje o rušenju.

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

i dodatno pitanje

kako bih podnijela zahtjev za legalizaciju, moram ishoditi neke dokumente kao što su kopija plana, posjedovni list i vlasnički list (tako mi je rekao agent za prodaju nekretnina).

 

Navodno se ti dokumneti vade negdje u remetincu (novi zagreb) - pokušavam već neko vrijeme doznati gdje točno, kako se naziva tijelo i koja je adresa. ako netko zna, bila bih i više nego zahvalna.

 

nadalje, isti mi je rekao da se ti svi dokumenti (uz, naravno, ispunjeni zahtjev za legalizacijom) podnose u sigetu, i to u ''urbanizam''.

sad.. to je skraćenica od nečega, a nikako da na netu nađem koji je točan naziv tijela i koja je adresa..... :(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vlasnički list možete izvaditi u gruntovnici

kopija plana i posjedovni list vadite u katastru

i dodatno pitanje

kako bih podnijela zahtjev za legalizaciju, moram ishoditi neke dokumente kao što su kopija plana, posjedovni list i vlasnički list (tako mi je rekao agent za prodaju nekretnina).

 

Navodno se ti dokumneti vade negdje u remetincu (novi zagreb) - pokušavam već neko vrijeme doznati gdje točno, kako se naziva tijelo i koja je adresa. Ako netko zna, bila bih i više nego zahvalna.

 

Nadalje, isti mi je rekao da se ti svi dokumenti (uz, naravno, ispunjeni zahtjev za legalizacijom) podnose u sigetu, i to u ''urbanizam''.

Sad.. To je skraćenica od nečega, a nikako da na netu nađem koji je točan naziv tijela i koja je adresa..... :(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija