Jump to content

Video nadzor radnika u proizvodnji i gablec


cupsek

Preporučene objave

Zanima me da li poslodavac ima pravo postaviti videonadzor u pogonu sa direktnim promatranjem radnika? Prije nekog vremena postavljen je nadzor na ulazu te postepeno po hodnicima i transportnim prolazima te skladištu. Također me zanima da li može u istoj firmi radnicima se računati 7,30 sati koji su na normi, a režijsko osoblje (kancelarije, skladište, održavanje, voditelji odjela i sl.) ima 8,00 sati plačenog dnevnog rada?? Na taj način radnici bez prekovremenih sati nemaju fond sati koji bi trebali, tj nemaju plaćenu pauzu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Malo kasnim sa odgovorom. Nije da mi nemamo pauzu, ali nam nije plaćena, u tome je problem. Npr. mjesec ima 22 radnih dana x 7,30=165 plaćenih sati iako je fond sati 22x8=176 sati? Znači na platnoj listi radnik ima samo 165 sati, dok režijsko osoblje 176 u istom mjesecu, tj. nema ni fond sati za taj mjesec. Prije smo radili subotom , a prekovremeni su se obračunavali tek kad smo prešli ukupno fond sati za taj mjesec. Dodatno pitanje: Da li radnik mora imati određeni fond sati u mjesecu, ili ne?

Hvala unaprijed na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija