Jump to content

procjena štete na vozilu


lu22

Preporučene objave

molim za pomoć vezano uz odlazak na "procjenu štete".

naime, radi se o tome da moga oca prilikom odlaska osobnim vozilom sa parkirališta, drugi vozač zaustavlja, te tvrdi da ga je neposredno prije moj otac udario zadnjim desnim dijelom. noć je, mračno je, ali na vozilu moga oca nije bilo vidljivih oštećenja, drugo kombi (dostavno vozilo), također nema vidljivih tragova boje vozila mog oca i slično, već stara oštećenja po svim stranama vozila. pozvana je policija, isti nisu dolazili jer "nema povrijeđenih", te rekli da to sami vozači riješe između sebe. razmijenili su samo brojeve mobitela. idućih dana vozač kombi vozila uznemiruje telefonom oca, te traži prvo 2000 kn, pa 1000 kn, pa na kraju 100 eura za nepostojeću štetu. otac to sve odbija jer zaista nije ni došlo do kontakta dva vozila. da bi prekinuo neprekidno zivkanje telefonom, otac pristaje otići na procjenu "štete" kod procijenitelja osiguranja (kod kojeg je vozilo od oca osigurano), pa ako ovi utvrde da je došlo do kontakta između vozila, da to pokrije osiguranje preko police obaveznog osiguranja. dolaze oba vozila, procijenitelj sve poslika, te procijenitelj ocu ništa ne govorio, niti otac ništa potpisuje, niti saznaje što i kako dalje.

molim za odgovor dali jer moj otac pogriješio što je otišao na procjenu, tj. dali je automatski priznao krivicu, odnosno priznao da je došlo do oštečenja njegovom krivicom. molim za odgovor. unaprijed zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

poštovanje,

otac još nije dao izjavu na osiguranju, tek je danas dobio poštom poziv od osiguranja da se očituje u pisanom obliku.

da, i napominjem da druga strana (tu večer, a niti par dana nakon toga), nije željela ni da se ispuni "evropsko izvješće" , nego samo insistirala na polici od očevog vozila ili isplati na ruke. upravo zato je otac (po meni nesmotreno) otišao sa njim na procijenu.

pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija