Jump to content

Njemu kuća, kredit i dijete, a šta meni?


nana19

Preporučene objave

Dakle, situacija je slijedeća.... deset godina sam u braku s čovjekom koji me zlostavlja na sve moguće i nemoguće načine, emocionalno, psihički, seksualno, razlog zašto sam oklijevala od odlaska je jednostavan.... kao prvo, radimo u istoj firmi, dakle, i nakon rastave ćemo se viđati, drugi razlog je taj što mi je još davnih dana na vrlo uvjerljiv način dao do znanja da nijedna žena ne može živa otići od njega, da će me zadaviti, da i ako uspijem pobjeći nema šanse da dozvoli djetetu da ide sa mnom (sad mu je 9 godina)... Da stvar bude još "bolja", on je odvjetnik, zna sve pravne fore, pred ljudima naravno nikad nije pokazao svoje pravo lice i ljudi uglavnom misle kako mi imamo savršen život a ja sam eto prava sretnica jer imam tako divnog muža....ali ja više ne mogu i rješila sam ovo prekinuti pa makar mi to bilo zadnje.....

I sad, konkretno šta me zanima..... kredit za kuću, na njegovo je ime, i kuća je na njegovo ime (ako to šta znači)... koja su moja prava i obveze(ovo drugo me više zanima) kad odem.... meni ne treba ništa, i ne želim ništa od njega, eto mu i kuća i auto, samo me zanima kakve obveze ću imati što se tiče otplate tog nesretnog kredita..... i druga, važnija stvar... kako do vraga da izvedem odlazak..... šta da radim s djetetom da to sve bezbolnije prođe (za klinca).... on ga neće hjeti pustiti meni, to je sto posto sigurno i neće prezati ni od čega (iz prvog braka ima dvoje djece koje je doslovno oteo majci, proglasio ju je nesposobnom, a ja sam to naravno kasno saznala, zvanična priča je bila da ih je majka napustila i otišla s drugim).... dakle, što da radim..... da ga odvedem sa sobom, u stanju je i meni to napraviti, da ga ostavim kod njega pa se sudskim putem borim za dijete? ne znam jednostavno......

zato vas molim, ako netko ima kakav savjet jer ja sam jednostavno zapela...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam pravnik! Savjetujem ti da se obratis centru za soc, rad -obavezno- obrati im se pisanim putem,ostavi "krmka" odi sa klincem u privatni stan,ako te/vas bude uznemiravao pozovi policiju, zapisnik trazi obvezatno,na poslu ga ignoriraj a ako i na poslu te bude omalovazavao ili prijetio... upss.. nastoj da to bude pred svjedocima ili snimi na diktafon,ma ..znas Ti dalje kako to ide ako vec radis sa njim, valjda si nesto i "podlo" naucila.

sretno!

( u slucaju razvoda , svu imovinu dijelite pola-pola ) njegov kredit neka te ne zamara-to je druga prica zar ne!?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

generacija63 Vam je dao dobre savjete. Prvom sljedecom prilikom njegovih napada zovite policiju, oni ce barem sastaviti zapisnik a i to je nesto, barem ce ostati neki trag njegova ponasanja. Kontaktirajte i nadlazni czss. Mislim da u ovoj situaciji morate biti mudri, vec vj.znate za kakve sitnice takav zlostavljac plane, pokusajte ih namjerno izazvati i onda djelujte - policija, ako Vas udari otiđite ljecniku i nemojte tajiti od kud Vam ozljeda ... nemojte huskati dijete protiv oca, ali mu pokusajte objasniti ocevo ponasanje, to dijete vec ima 9 godina i trebalo bi biti svjesno nekih stvari oko sebe.

Vi najbolje znate do kud je spreman ici Vas suprug, ako se uistinu bojite za vlastiti zivot ostavite dijete s njim i sami otiđite te se upustite u mucnu borbu na sudu. To nemojte napraviti prije nego prikupite neke dokaze njegova zlostavljanja, dakle policija, czss, lijecnik, ovo sto Vam je savjetovao generacija63 i slicno ... Ili, uzmite dijete i otiđite u najbližu sigurnu kucu (mislim da se kod czss-a ili policije mozete raspitati o tome). Isto tako, prikupite svjedoke (mozda je netko nekad imao prilike vidjeti kako se suprug ponasa prema Vama ili opcenito netko mozda zna za njegov karakter kad nije u javnosti, a voljan Vam je pomoci). Naveli ste da je slicnu stvar napravio bivsoj zeni i djeci. Eto, to moze ici u Vasu korist ako uz neciju pomoc (tko je upoznat sa situacijom) na sudu uspijete pokazati kako je "prevario" i bivsu suprugu. Mozda to moze biti i ona sama, ako ste u korektnim odnosima, ako i niste, predlazem da je kontaktirate, nju ili nekog njenog bliskog tko je upoznat s njenom pricom.

Samo se smirite i ohladite glavu te budite mudriji od zlostavljaca. Zelim Vam puno srece

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kredit koji je ostvaren u braku i korišten za nabavku bračne stečevine ili zajedničkih potreba je zajednički kredit i kao i bračna stečevina djeli se.osim ako se drugačije dogovorite.

sa zahtjevom za rastavu braka podnijeti i tužbu za utvrđivanje i podjelu bračne stečevine .

sva imovina kupljena u braku je bračna stečevina i u suvlasništvo oba bračna partnera, 1/2 i 1/2 bez obzira na čijem imenu je upisana .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

'Mislim da u ovoj situaciji morate biti mudri, vec vj.znate za kakve sitnice takav zlostavljac plane, pokusajte ih namjerno izazvati i onda djelujte...' Ako je to pravi zlostavljač, žrtva jako puno riskira @ snowdrop, otkad se podlost, pokvarenost i rizično ponašanje naziva mudrošću?

 

Mudro bi bilo obratiti se Czss i tražiti od njih da pozove oboje roditelja na razumni razgovor i dogovor. Ako je zaista u pitanju zlostavljanje, postoje i sigurne kuće koje mogu poslužiti dok se strasti ne smire - uputnice daju upravo u Czss. Druga je mogućnost otići na Policiju i porazgovarati kako oni mogu pomoći - Policija najčešće pozove Czss i dalje teče redovna procedura zbrinjavanja žrtve.

 

Inače je dinamika obiteljskog nasilja puno složenija od crno bijele slike koja nam je udobna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

znate za kakve sitnice takav zlostavljac plane, pokusajte ih namjerno izazvati i onda djelujte.
"Krasan" savjet. Žrtva koja namjerno izaziva napadača za mene više nije žrtva nego manipulator i može slobodno stati napadaču/-ici uz bok. A zamislite da napadač/-ica na namjernu provokaciju učini nešto vrlo pogubno, s velikim zdrastvenim posljedicama. Tko bi za to materijalno, pravno i moralno odgovarao?

 

I ja sam (psihički, emotivno) zlostavljan pa svoju obiteljsku nasilnicu ne izazivam namjerno. Ionako sama od sebe čini to što čini na obostranu štetu i na štetu našeg djeteta. Ne treba ju poticati...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A zlostavljac mozda nije mudar i na uzasno podli nacin zlostavlja vec godinama... Vi stvarno mislite da takvu personu moze promijeniti razgovor u czss-u ... Zbog takve logike pune su crne kronike. Ukoliko nema vidljivih dokaza da drzava upotrijebi prisilu koju ima, a ovako ih nikad nece ni imati jer zlostavljac nije neinteligentan, zrtva mora biti jednako inteligentna odnosno pokvarena s ciljem da se "spasi". Pritom mi ne vucite rijeci iz konteksta. Isto tako mislim da tu ne vrijedi ona " ko tebe kamenom ti njega kruhom" jer nas onda ceka jos jedna tragicna prica iz crne kronike.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

@ snowdrop, upravo ste prije u svojem odgovoru izjednačili mudrost i podlost, savjetujući podlost kao mudrost, pa ako je zlostavljač podao onda je i mudar.

 

Ovakve savjete smatram štetnima, prvenstveno za žrtvu, ako i zanemarimo da savjetuju nelegalne načine ponašanja, o čemu bi administrator ovoga foruma morao povesti računa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"Vi najbolje znate do kud je spreman ici Vas suprug, ako se uistinu bojite za vlastiti zivot ostavite dijete s njim i sami otiđite te se upustite u mucnu borbu na sudu"

 

Ovo je savjet prema kojemu, nadam se, majke koje su zaista izložene nasilju nikada neće postupiti jer time bi pokazale da im nije stalo do djeteta i da nisu izložene nasilju, već manipuliraju sustavom. Odnosno, koji bi odgovoran roditelj, ako je zaista izložen nasilju, ostavio dijete samo u rukama nasilnika!?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija