Jump to content

mladi maloljetnik uhvacen s marihuanom


esseker

Preporučene objave

dakle ovako,

 

krajem devetog mjeseca 2012. godine pocinio sam jedan prekrsaj za koji sam dobio sudski ukor. prilikom pregleda nakon pocinjenog prekrsaja pronadeno mi je i 1,3 grama marihuane za kojih je receno da sam dobrovoljno predao. slucaj je nedavno prebacen na prekrsajni sud u mojem gradu te tako uskoro mogu ocekivati poziv za sud.

 

posto cu u drugom mjesecu navrsit 16 godina zanima me kakve su sankcije za maloljetnike i ima li neko mozda iskustva s ovakvim slicnim slucajevima. vec sam naveo da sam dobio sudski ukor za prijasnje djelo za koje sam bio priveden te mi je tada nadena ova kolicina marihuane. postoji li mogucnost da cu biti osloboden ove kazne od 5-20 tisuca kuna posto je financijska situacija moje obitelja veoma losa? mogu li ikako zavrsiti u popravnom domu ili nesto slicno? hoce li se socijalna sluzba uplesti u ovo i sto ce biti posto mi je murjak prilikom razgovora rekao da ce obavijestit socijalnu sluzbu u mojem gradu, ali zasada nista nije bilo?

 

moze se zakljucit da sam veoma mlad pao s travom i da mi to zaista nije trebalo. vec 2 mjeseca sam cist od tog i spreman sam na bilo kakve testove koji ce naravno bit negativni. u zapisniku pise da sam bio negativan na test na drogu i alkohol, a mene na drogu uopce nisu testirali jer sam ja to odbio govoreci da ce biti pozitivan jer je covjek pored mene to pusio (a ja nisam). isto tako rekao sam da to nije moje nego da sam drzao to frendu.

 

molio bih vas da ako netko ima bilo kakva iskustva sa slicnim slucajevima kada su isto tako mladi maloljetnici padali s travom da napise kakve su oni sankcije snosili. hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

budi sretan ako te ne optuže za prodaju jer sam si rekao da ne pušiš drogu,da ćeš biti pod nadzorom socijalne službe hoćeš , a za popravni dom moraš izvagati kakav je tvoj dosadašnje iskustvo sa zakonom i policijom ,te ukupno vladanje , ponašanje u školi i dr.

Vjerovatno će ti ublažiti novčanu kaznu , ali se moraš na sudu držati jako korektno i uvjeriti suca da se stvarno kaješ za djelo.

 

Možeš ga i prevariti ,ali to ćeš sebi polako stezati omču oko vrata ,jer za dvije godine postaješ punoljetan ,a zakoni su puno strožiji za starije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

molio bih vas da ako netko ima bilo kakva iskustva sa slicnim slucajevima kada su isto tako mladi maloljetnici padali s travom da napise kakve su oni sankcije snosili.

Zbog toga idu samo odgojne mjere.Nakon što postaneš stariji maloljetnik dolazi i novčana kazna koju ne plaćaš ti nego roditelji.

 

Za kaznena djela ti je ovo

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija