Jump to content

Je li policija ovo smije???


Revadak

Preporučene objave

Je li policiji dopusteno retroaktivno pisanje kazne?

Naime pauk mi je podigao auto i pri preuzimanju policajac me saslusao i odbio napisati kaznu. Ja nepametan se zalio nakon toga na troskove premjestanja i umjesto da nisam nego da sam cekao ovehu javnog biljeznika pa se na to zalio, ja sam zalbu uputio prometnoj policiji.

 

Naravno ovi su uvidjeli da oni ne mogu nista sto se tice troskova prenosa, ali su isto tako uvidjeli da mi nitko nije napisao kaznu pa su je oni tada napisali. Bar 7 dana poslije a po postanskom pecatu na kuverti cak i 13 dana poslije.

 

Da li se prekrsajnom sudu mogu zaliti na kakvu proceduralnu pogresku prometne policije?

 

Je li postoji kakav zakon o retroaktivnosti?

 

 

Nadam se da ce mi netko pomoci i hvala unaprijed!

 

P.S

danas moran napisati prigovor sto hitnija pomoc olaksat cete mi zivot

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prekršajni zakon propisuje zastaru pokretanja prekršajnog postupka dvije godine od trenutka počinjenja prekršaja, dakle policija ima toliko vremena da pokrene postupak odnosno da vam izda prekršajni nalog. Oni to dobro znaju i u pravu su. Što se tiće pauka inače,dobivate dvije "kazne" jedno si troškovi premještanja vozila koje plaćete pauku ( odnosno pravnoj osobi koje je uslugu premještanja obavila ) a drugo je kazna policije koja zavisi od slučaja do slučaja odnosno zavisi o tome gdje ste parkirali i prema tome ide globa. Na taj prekršajni nalog imate pravo prigovora u roku osam dana ukoliko ne prigovorite nalog postaje izvršan a nakon toga morate ili platiti ili biti lukavi do nastupanja zastare izvršenja prakršajne sankcije koja nastupa nakom tri godine od pravomoćnosti odluke o prekršaju odnosno do isteka četri godine od dana počinjenja prekršaja kada nastupa apsolutna zastara. Pri tom Vas dobronamjerno želim upozoriti ako budete izbjegavali kaznu riskirate ovrhu na računu i zamjenu neplaćene kazne kaznom zatvora u trajanju od tri dana u vašem slučaju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

​Editirao moderator.

 

 

Dajte bilo koji savjet za prigovor prekrsajnom sudcu?

Mogu napisati da mi je policajac na preuzimanju vozila oprostio kaznu, ali opet ne bih volio da i on nastrada jer mi nije smio oprostiti?

 

 

Sto je sa zakonom o privatnom vlasnistvu? Kao grad je vlasnik dao koncesiju taxiju u tom slucaju taxi mora zvati pauk sluzbu, a nije je zvao jer nije bilo taxija. Jednostavno nikome nisam smetao. Cisto punjenje blagajne.

Hvala na trudu.

Ako tko ima koji pametan savjet sto bi moglo 'dirnuti' prekrsajnog sudca?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija