Jump to content

Zastarjelost


Mira001

Preporučene objave

Imam jedan zadatak za domaći rad, i nikako ga ne mogu riješiti, pa se nadam da će mi kolege pravnici u tome pomoći....Unaprijed zahvaljujem :frajer:

 

Ivan, Peru duguje iznos od 20.000 kn. Međutim, ovo potraživanje je zastarjelo. Ivan i Pero postižu usmeni sporazum, da će Ivan u roku od 3 mjeseca vratiti Peru iznos od 12.000 kn, a za ostatak duga će mu izvršiti popravku kuće (prozori, krov i sl.) Nakon isteka tromjesečnog roka Pero podnosi tužbu sudu protiv Ivana radi isplate duga od 20.000 kn ili izvršenja drugog ugovora ( 12.000 kn plus popravka kuće). Hoće li Pero uspjeti sa svojim tužbenim zahtjevom?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovana,zastara potrazivanja je nastala,sto neznaci da je dug nestao....dali se zastara moze prekinuti nakon proteka roka,odnosno dali potrazivanje duga moze postati aktivno nakon sto je nastupila zastara...moje misljenje je da moze...priznanjem duga,a sto je duznik novim ugovorom i priznao,te bi glede toga mogao zakljuciti da bi "Pero"imao uspjeha u parnici.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija