Jump to content

Vlasništvo u neetažiranoj zgradi


netko

Preporučene objave

Namjeravam kupiti udio (1/4) stana u zgradi. Međutim, zgrada je stara (1939) i vlasnički list izgleda tako da svi vlasnici imaju odgovarajuće udjele u zgradi kao cjelini, pa tako i dio stana koji namjeravam kupiti. (Koliko mi je poznato, takvo stanje se naziva neetažirano, nisam siguran)

 

O razlozima kupnje mogu samo reći da je ostatak stana u vlasništvu osobe s kojom se dobro slažem i s kojom sam u rodbinskoj vezi, pa ću vjerojatno u njemu živjeti.

 

1. Budući da nigdje u vlasničkom listu nije navedeno koji dio pripada kome, je li sigurno da kupnjom odgovarajućeg udjela ja postajem vlasnik tog dijela stana (čini mi se da je to nekako dogovorno)

 

2. Utječe li takvo stanje na cijenu tog dijela stana? Napravljen je elaborat procjene stana, ali to nije uzeto u obzir.

 

3. Je li takva kupnja preporučljiva ili prije treba provesti etažiranje? Ako se uselim u stan, a kupnja nije provedena može li me vlasnik one 1/4 tužiti? Može li tražiti naknadu/prodaju stana od vlasnika 3/4?

 

4. Možete li mi preporučiti odvjetnički ured u kojem bi se raspitao o detaljima? Ili barem kako naći takve odvjetničke urede, koji su specijalizirani za tu problematiku?

 

Pozdrav

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija