Jump to content

šta da radim?


lucy25

Preporučene objave

Evo ovako... u cijeloj zavrzlami oko legalizacije kuće tj.dogradnje stare kuce (starije od 1968.) naišla sam na izvadak iz zemljišnih knjiga iz 1985.da su moji rođaci i djed (njih 21) imali samo pravo korištenja zemljišta na kojem je izvedena dogradnja kuće jer da je zemljište pripadalo općini (bilo je nacionalizirano).Moj djed je dogradnju izveo u skladu s Aktom o uslovima izgradnje iz 1977. (akt izdan od Općine na prijedlog komisije za urbanizam-tada u Hvaru nije bilo prostornog plana.Građevinsku dozvolu nikad nije dobio, već samo Uvjerenje o uvjetima uređenja prostora 1985.kad je dogradnja već bila gotova (tada je pokušao dobiti i građevinsku dozvolu ali nije mogao jer je država bila vlasnik zemlje). U zemljišnim knjigama je danas upisana 21 osoba na tu česticu, i moja baka isto (djed je umro),u posjedovnom listu je moj djed upisan 1/1 na tu česticu. Nitko drugi nije upisan. Znam da kuću tj.dogradnju moram legalizirati jer smo u međuvremenu u krovu napravili potkrovlje i malo proširili gabarite ali me zanima da li je ostatak kuće legalan pošto je općina (kao "vlasnik" zemlje) izdala uvjete za izgradnju pa poslije i Uvjerenje o uvjetima uređenja prostora. Kuća nije uvedena ni u katastar ni u ZK.Znam da sam naporna,ali što je dalje sa uknjižbom,da li je moj djed po zakonima iz devetesetih postao vlasnik i zemlje i kuće ili su i njegovi rođaci vlasnici zemlje ali nisu ništa gradili na njoj?

Bila bih Vam jaako zahvalna kada biste mi pomogli jer u ovoj državi nitko ne zna šta se događalo prije 1990, ili mi nitko ne želi pomoći radi izvlačenja novaca...

Puno hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija