Jump to content

Ovrha na nekretnini u slučaju malog vps-a


lizzy22

Preporučene objave

U uredu imamo slučaj gdje naša stranka ima potraživanje prema dužniku u iznosu od 10-ak tisuća kuna. Dužnik ima nekoliko nekretnina (kuću, nekoliko oranica i vinograd) bez tereta. Najjači učinak imala bi ovrha na kući, međutim s obzirom na to da je vps razmjerno mali u odnosu na vrij nekretnine da li je moguće da sud odluči da je nesrazmjer između vrijednosti nekretnine i vps-a prevelik pa ovrhu ne dopusti.

 

 

Zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema tu sud šta pustiti/nepustiti! Ovršni zakon je striktan, ako netko ima dug vi ga imate pravo ovršiti na bilo kojoj njegovoj imovini. Odbijanje takve ovrhe od strane suda je povreda ovršnog zakona! U praksi neki sudovi to nedopuštaju. Međutim, to je, kao što sam naveo, povreda ovršnog zakona. Ovrhovoditelji stoga idu linijom manjeg otpora pa nadju manje vrijedniju imovinu ili idu na račune jer dok im se odluči po njihovoj žalbi već su na drugom mjestu ovršili ovršenika. I desetak tisuća kn nije mali dug, još kad uračunate kamate, pristojbe, trošak, nakupi se toga. Idite na nekretnine!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija